A vízilabdázónők is elkezdik hajnalban

2008.08.10. 21:30
A női vízilabdázók és kézilabdázók is játszanak hétfőn, meglepetésérem születhet lövészetben és dzsúdóban, éremesélyesek a női tőrözők. Szávay Ágnes szereplése az időjárástól is függ. Előzetes.

Hétfőn 13 számban osztanak érmet a pekingi olimpián, és ismét vannak versenyszámok, amelyekben a magyaroknak is jó esélyük van dobogóra állni. Ez elsősorban a női tőrözőkre igaz, ahol Mohamed Aida, Knapek Edina és Varga Gabriella is képes lehet bravúrra. Ez annak ellenére így van, hogy Mohamednek és Vargának nincs könnyű ága. Előbbi a tunéziai Ines Boubakri és a kanadai Luan Jujie asszójának győztesével kezd a 32 között, Varga a venezuelai Mariana Isabel Gonzalez Parrával került szembe. Knapek a kínai Szun Csaóval nyit.

A sportlövő Sidi Péter a légpuska 10 méteres versenyében érdekelt; az Európa-bajnok elsődleges célja, hogy bekerüljön a fináléba. Az ökölvívó Varga Miklósnak (60 kg) a nyolcaddöntőbe kerülésért a verhetőnek tűnő kazah Merej Aksalovot kellene legyőznie.

A világbajnoki harmadik cselgáncsozó, az 57 kg-os Baczkó Bernadett - aki a bajai születésű, de Ausztráliába férjhez ment Pekli Máriát kapta első riválisának - legalább a pontszerzést tűzte ki célul, de a dobogót sem tartja elérhetetlennek.

Az úszóknál számos magyar induló lesz, a délelőtti (hajnali) döntőkbe és elődöntőkbe a vasárnapi szereplésük függvényében juthat be Szepesi Nikolett (100 m hát), Kovács Norbert (200 m gyors), Bodor Richárd és Gyurta Dániel (100 m mell), Dara Eszter (100 m pillangó), Pecz Réka (100 m mell), Rudolf Roland (100 m hát) és Kapás Boglárka (400 m gyors).

A közép-európai idő szerint délutáni előfutamokban Mutina Ágnes (200 m gyors), Cseh László és Kerékjártó Tamás (200 m pillangó), valamint Hosszú Katinka és Verrasztó Evelyn (200 m vegyes) száll medencébe.

Két női csapatunk is érdekelt hétfőn, a női kézilabdások második mérkőzésüket játsszák, a svédek legyőzése után Brazília lesz az ellenfél. A szintén az esélyesek közé számító női vízilabdások a hollandok ellen mutatkoznak be.

Megkezdik a szereplésüket a szörfösök, Gádorfalvi Áron és Detre Diána, akik reálisan nézve nem tartoznak az esélyesek közé.

A teniszezőknél eddig kétszer is az időjárás miatt csúszott a rajt, még mindig nincs végleges sorsolás, így nem lehet tudni hogy Szávay Ágnes, illetve a Szávay, Arn Gréta páros pontosan mikor lép pályára.

A hétfőn kiosztandó aranyérmek:

Úszás: női 100 m pillangó, férfi 100 m mell, női 400 m gyors, férfi 4X100 m gyorsváltó

Sportlövészet: férfi 10 m légpuska, női trap

Súlyemelés: női 58 kg, férfi 62 kg

Cselgáncs: női 57 kg , férfi 73 kg

Ökölvívás: 60 kg

Műugrás: férfi, torony szinkron

Íjászat: férfi csapat

Vívás: női tőr egyéni