Igaly lövéseit és Gyurta tempóját várjuk

2008.08.13. 19:02
Csütörtökön újra magyar aranyra számítunk a pekingi olimpián. Három birkózó is kezd, és egy cselgáncsos is felérhet a dobogóra. Kérdés, hogy megvédi-e címét a sportlövő Igaly Diana.

17 számban avatnak bajnokot csütörtökön a pekingi olimpián. Egyértelmű aranyesélyünk van női skeetben, a címvédő olimpiai bajnok Igaly Diana újra a legjobbak között kell legyen. A 3x20 puska 50 méteres alapversenyében Tóth Anita indul.

Csütörtöki aranyosztás

Úszás:

férfi 200m mell (Gyurta Dániel)

férfi 100m gyors

női 4x200 gyorsváltó (Magyarország) női 200m pillangó

Torna:

férfi egyéni összetett

Sportlövészet:

női sportpuska 50 m (Tóth Anita)

női skeet (Igaly Diána)

Kajak-kenu, vadvízi:

férfi szlalom, C2

női szlalom, K1

Birkózás, kötöttfogás:

84 kg (Fodor Zoltán)

96 kg (Virág Lajos)

120 kg (Deák-Bárdos Mihály)

Íjászat:

női egyéni

Cselgáncs:

női 78 kg

férfi 100 kg (Hadfi Dániel)

Vívás: női kardcsapat

Lovassport:

díjlovaglás, csapatnagydíj, 2. nap

Vízilabda, férfi csoportkör:

Magyarország-Spanyolország

Gyurta Dánielben is bízhatunk: Athén ezüstérmes mellúszója 200 méteren próbálkozik, az előfutamban olimpiai- és Európa-csúcsot döntött, később a fináléba az ötödik idővel került. Remek formában van, minimum dobogós helyre várható. Női 4x200-as gyorsváltónknak a hetedik idővel került a döntőbe, meglepetésre. Az elődöntőben folytathatja Cseh László, 200 m vegyesen.

Kötöttfogású birkózásban három magyar lép szőnyegre, ketten komoly éremreményekkel. Fodor Zoltán (84 kg) olimpiai újonc, világbajnoki 9., Virág Lajos (96 kg) eddigi legjobb eredménye egy vb-ezüstérem, Deák Bárdos Mihály (120 kg) Európa-bajnokságon állt már a dobogó mindhárom fokán, és ő is volt második vb-n.

A cselgáncsozóknál az élete első olimpiáján szereplő U23-as Európa-bajnok, a felnőttek között Európa-bajnoki címmel és ezüstéremmel, vb-második hellyel büszkélkedő Hadfi Dániel mérkőzik. Sorsolása jónak tűnik, az esélyek alapján az első fordulóban líbiai, a másodikban várhatóan mexikói ellenféllel találkozik, mindketten legyőzhetőek. Az ökölvívóknál Szellő Imre (81 kg) próbál meg javítani az eddigi siralmas mérlegen, eddig még nem nyert ökölvívónk. A vb-5. magyar erőnyerőként nem bokszolt a nyitó körben, a tizenhat között a venezuelai Luis Alberto Gonzalezzel találkozik.

Férfi vízilabdázóink újabb csoportmeccsen szerepelnek, ezúttal rangadót játszanak Spanyolország ellen.