Interjú közben felbukott az ezüstérmes

2008.08.23. 06:59
Az ezerméteres kenupárosok versenyében második Thomasz Wylenzek rögtön a célba érkezés után rosszul lett, úgy kellett kihalászni a vízből, majd pár perc múlva, interjú közben megint összecsuklott. Jobban van, ma ötszázon is versenyezne, ha hagyják.

A címvédő Thomasz Wylenzek, Christian Gille kenupáros szinte végig vezetett, a hajrát azonban nem bírták, a fehéroroszok - a Bahdanovics testvérek - az utolsó métereken megelőzték őket, és mivel jól rúgták be a hajójukat, övék lett a győzelem.

A tízéves koráig Lengyelországban élő Wylenzek nagyon kihajtotta magát, közvetlenül a befutó után beleesett a vízbe, a mentőcsónakba emelték, alig volt magánál.

Miután kifújta magát, oxigénnel lélegeztették, átmenetileg erőre kapott, saját lábán hagyta el a hajót, de a járása a parton is bizonytalanná vált. A német televízióstáb megállította, belevágott a nyilatkozatba, és amikor átvette tőle a szót társa, hirtelen elvágódott, hanyatt esett, elveszítette az eszméletét.

Azonnal hordágyra tették, elsősegélyt nyújtottak neki, kórházba vették, intravénás kezelést is kapott, az eredményhirdetésen nem jelent meg. A drámai eset Kozmann György mellett történt, aki végigélte bő egy hónapja Kolonics György halálát.

A sajtótájékoztatón Gille mindenkit megnyugtatott, már jobban van a társa. Kiderült, hogy a versenyző majdnem kiszáradt.

A 25 éves Wylenzek háromszoros világbajnok, remélhetőleg az ötszázas döntőre összeszedi magát. A páros éremeséllyel száll vízre a rövidebbik távon is, ha Wylenzeket engedik rajtolni az orvosok.