Kapusposzton váltott Kemény Dénes

2008.07.21. 12:02 Módosítva: 2008.07.21. 14:31
A bajnoki címvédő Vasas kapusa, Nagy Viktor az utolsó pillanatban kikerült a magyar vízilabda-válogatottból, így nem utazhat a pekingi olimpiára. A tavalyi vb-n, és a pár hete véget ért Eb-n is a csapat tagja volt, most azonban az olimpiai bajnok Gergely István váltja. Úgy látszik, sokba került a félpályáról kapott gól a németek ellen.

Az olimpiai bajnoki címvédő vízilabda-válogatott kapitánya, Kemény Dénes a július eleji malagai Európa-bajnokság előtt azt mondta, ez a keret még nem az olimpiára utazó, a torna után még változtathat rajta.

Hétfőn meg is tette, a Vasassal bajnokságot nyerő Nagy Viktor itthon marad, helyette Gergely István nevezését adta le a szakember az utolsó pillanatban. "Úgy gondolom, ez a leghelyesebb döntés, amit hoztam, hogy a csapat a lehető legsikeresebben szerepeljen az olimpián."

Nagy a tavalyi melbourne-i világbajnokságon is szerepelt, csereként vetette be Kemény a spanyolok elleni elődöntőben, és jól teljesített. A malagai Eb-n a szerbek ellen állította be, mert Szécsi kisebb sérülésre panaszkodott, nem okozott csalódást, bár egy rövid sarkos lövésnél talán háríthatott volna, azzal egyenlítettek a szerbek.

A németek ellen végig ő állt a kapuban, izgalom nélküli volt az összecsapás, igaz a félpályáról kapott egy gólt, Kreuzmann lövését kissé elnézte a negyed végét jelentő dudaszó előtt.

Vélhetően ez is közrejátszott abban, hogy a honvédos Gergely István visszaverekedte magát a csapatba, jóllehet ő 2005 óta nem volt válogatott. A montreali világbajnokságon még ott lehetett, utána, a belgrádi Eb-n Jászberényi Gábor élvezte a bizalmat, majd a már említett Nagy.

A másik négy itthon készülő játékos itthon is marad, vagyis Szívós Mártonnak ezúttal sem sikerült kijutni az olimpiára, és a négy éve győztes center, Steinmetz Ádám sem kap esélyt Kínában.

A pekingi névsor:

Gergely István, Szécsi Zoltán - kapusok, Benedek Tibor, Biros Péter, Hosnyánszky Norbert, Kásás Tamás, Kis Gábor, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Molnár Tamás, Varga Dániel, Varga Dénes, Varga Tamás - mezőnyjátékosok