Kézilabda és vízilabda a keddi csúcspontok

2008.08.18. 19:59
A női kézilabdások Romániával, a női vízilabdások Hollandiával játszanak kedden. Folytatódnak az előfutamok a Sunji kajak-kenu pályán, Szellő Imre pedig éremért bokszolhat a 81 kilósok súlycsoportjában. Fazekas Róbert bejutott a diszkoszvetés döntőjébe.

Magyarország számára izgalmas nap várható kedden, a női kézilabdások a legjobb nyolc között Romániával játszanak, míg a női vízilabdások már elődöntős meccset vívnak Hollandiával. A másik ágon az Egyesült Államok Ausztráliával csap össze.

Folytatódnak a kajak-kenu előfutamok is, kedden a rövidebb távokon áll rajthoz hat magyar egység. Vereckei Ákos a kajak egyesek 500 méteres számában versenyez közép-európai idő szerint 9.30-kor, majd ugyanezen a távon a kenu egyesek futamában 10.10-kor indul Vajda Attila, végül Kovács Katalin kajak egyesben rajtol 10.40-kor.

A kajakpárosok 500 méteres előfutamait Kammerer Zoltán és Kucsera Gábor kezdi 11.10-kor, 12-kor Janics Natasa és Kovács Katalin versenyeznek szintén 500-on, a kenupárosok mezőnyében Sáfrán Mátyás és Sáfrán Mihály állnak rajthoz 11.40-kor.

Atlétáink közül Szabó Nikolett indul a női gerelyhajítás selejtezőjében, a verseny hajnali 3-kor kezdődik, majd Papp Krisztina 13.40-kor részt vesz az 5000 méteres síkfutás selejtezőjében. A férfi diszkoszvetésben még versenyben van Fazekas Róbert, a döntőt 15.10-kor tartják. 15.30-kor Kiss Dániel versenyez a 110 méteres gátfutás második selejtezőjében.

Egyetlen ökölvívónk jutott a negyeddöntőbe, Szellő Imre a 81 kilósok súlycsoportjában mérkőzik a brit Jeffries-zel, és ha nyer, már érmes.

Kedden kezdenek asztaliteniszezőink is, délelőtt és délután tartják a férfi és női egyes selejtezőit. Magyarországot Jakab János, Lovas Petra, Póta Georgina és Tóth Krisztina képviselik. Ebben a sportágban jellemzően a kínaiak és a koreaiak erősek.