Keressük a legszebb magyar olimpikont

2008.08.03. 19:45 Módosítva: 2008.08.06. 10:24
Összeszedtünk tíz feltűnően csinos sportoló hölgyet, akik Magyarországot képviselik a pekingi olimpián. Döntsék el, ki a legbájosabb közülük. A kimaradtaktól ezúton kérünk elnézést.

Napokon belül kezdődik a pekingi olimpia, a versenyzők egy része már a helyszínen van. A 171 magyar résztvevőből 81-en nők. Van köztük 16 éves iskolás és negyven környéki anyuka is.

Természetesen lesznek, akik sokaknak hiányoznak listánkról, de próbáltunk minden sportágból találni valakit. A csapatokból, csakúgy, mint a sportágakból, egy-egy versenyző indulhatott.

Az asztaliteniszező Póta Georgina Eb-n már mindenféle érmet nyert, most az olimpián nagy sikernek számítana, ha dobogóra állhatna. Meghívták már a világválogatottba is. Minden bizonnyal ő a világ egyik legcsinosabb asztaliteniszezője, kérdés, ez mire elég a hazai mezőnyben.

A cselgáncsozó Mészáros Anettnek van már Eb- és vb-bronza is. Vajon minek örülne jobban a 21 esztendős sportoló? Egy olimpiai bronznak, vagy szépségversenyünk harmadik helyének? Véleményünk szerint mindkét versenyben előrébb fog végezni.

A kajakos Kovács Katalin a tízes lista legsikeresebb tagja. Amit meg lehetett nyerni, azt már megnyerte, és Pekingbe is nagy esélyesként utazik, hogy utána többszörös olimpiai bajnokként menjen férjhez. Szépségversenyt még nem nyert. Talán most?

A kézilabda-válogatottban több csinos és szép játékos is van, nem tudtunk közülük dönteni, így maradtunk a sor elején álló kapusnál, Pálinger Katalinnál, aki a csapat kapitánya is.

Az idén Eb-második műugró Barta Nóra az olimpia előtt úgy nyilatkozott, célja a döntőbe jutás. Itt ez már sikerült neki, és itt is – akárcsak az uszodában – mostantól minden a pontozókon múlik.

Gyenesei Leila öttusázó az idén robbant be a köztudatba, és nemcsak azzal, hogy a hazai Eb-n a legjobb teljesítményt nyújtotta a magyar versenyzők közül. Az öt sportág bármelyik „munkaruhájában” is volt, mindig megfordultak utána a férfiak.

Ki a legszebb olimpikon?

  • 9686
    Póta Georgina
  • 1692
    Mészáros Anett
  • 2706
    Kovács Katalin
  • 2216
    Pálinger Katalin
  • 619
    Barta Nóra
  • 2130
    Gyenesei Leila
  • 8646
    Detre Diána
  • 718
    Szepesi Nikolett
  • 208
    Varga Gabriella
  • 3714
    Drávucz Rita

A négyszeres magyar bajnok szörfös Detre Diána az olimpián a legjobb 15-be akar kerülni, itt már most jobban teljesített ennél. Ezzel valószínűleg nem éri be.

Az úszóknál hárman voltak esélyesek, Szepesi Nikolett lett a befutó, Jakabos Zsuzsanna és Kovács Emese előtt. Így egy sikert már elért, és ez akár az olimpiai teljesítményére is jó hatással lehet.

A vívóknál is nagy harc volt, ki képviselje sportágát a versenyben. A tőröző Varga Gabriella mellett az döntött, hogy ő még nem férjezett, mint riválisai, Mohamed Aida és Mincza Ildikó. Egy itteni siker nagyban növelné ázsióját, és a potenciális jelentkezők száma is megnövekedne.

A vízilabdázóknál is nagy csata volt, végül Drávucz Rita nyert. Ha valaki nem értene egyet a döntéssel, egyszer nézzen a Fiorentinában szereplő világ- és Európa-bajnok szemébe. Pekingi célja az érem, amellyel valószínűleg itt is elégedett lenne.