Böczögő Dorina kitűnő formában van

2008.07.30. 14:37 Módosítva: 2008.07.30. 16:21
A kétfős magyar tornászküldöttség szerdán elutazott az olimpiára. Az esélyesség terhe nem nyomja őket, de kis szerencsével bármelyikük érmet szerezhet.

A rutinos olimpiai induló Gál Róbert németországi tesztversennyel hangolt az augusztus 9-i pekingi bemutatkozásra. A viadalon a német válogatott mérte össze tudását az Európa-válogatottal, Gál talajon indult.

gal
Gál Róbert

Gyakorlatát szinte hibátlanul teljesítette, de a verseny lebonyolítási rendszere miatt eredményt nem hirdettek. A vb-bronzérmes szerint önbizalma szempontjából is fontos volt a megméretés, látta ellenfeleit is, hiszen csak az olimpián indulók léptek a szerekhez, sok erős gyakorlat volt, sok rontás is.

„Szerencsére a korábban sérült lábam jól bírja. Úgy érzem, az elmúlt két hét volt a legösszefogottabb, a talajgyakorlatom már teljes biztonsággal megy, és az ugrásom is fejlődött. Egyelőre nem bocsátkoznék jóslásokba, egy biztos, talajon várom magamtól a jobb eredményt” – mondta Gál.

Böczögő Dorina, az egyetlen magyar női induló 16 évével a küldöttség egyik legfiatalabb tagja. Az orosházi versenyző a múlt hét elejét még Budapesten töltötte, csütörtöktől Békéscsabán folytatta a felkészülést. Munkáját kielégítőnek nevezte, kisebb fennakadások ellenére is tökéletesítette az összes gyakorlatot, így augusztus 10-én mind a négy szeren rajthoz áll Pekingben.

boczogo
Böczögő Dorina

„Egyformán készültem valamennyi szerre, de az ugrás a szívem csücske. Esélylatolgatásba nem szeretnék belemenni, az a legfontosabb, hogy életem első olimpiáján minden gyakorlatom hibátlanul és magabiztosan meg legyen, a többi úgysem rajtam múlik” – mondta Böczögő.

Petrovszki Pál, Böczögő edzője szerint versenyzője jó formában van mentálisan is, ráadásul az elmúlt időszakban sokat változott előnyére. Nagyon erős a mezőny, de ha mind a négy szert hibátlanul bemutatja, bármi megtörténhet, az összetett finálé sem elképzelhetetlen.