Szétszedtek minket a koreaiak

2008.08.17. 17:26
A magyar női kézilabda-válogatott rettenetesen játszott, Korea esélyt sem adva, a második félidőben a cseresorával játszva ütött ki minket. Kiesett Németország, a Románia-Norvégia rangadón pedig skandináv siker született. Kedden magyar-román negyeddöntő lesz..

A magyar válogatottnak nemhogy nem sikerült legyőznie Koreát, de egyetlen percig sem tudta szorossá tenni az ázsiaiak elleni mérkőzését. Ellenfelünk a meccset végig irányítva és kézben tartva eredményesen zilálta szét védekezésünket, támadásainkat pedig remek lábmunkával és nyitott, gyakran a kilencesig kitolt fallal semmisítette meg. A magyar válogatottról sütött a tanácstalanság, pedig pontosan lehetett tudni, mire készül ellenfelünk.

A negyeddöntők párosításai

Norvégia (A1)-Svédország (B4)
Oroszország (B1)-Franciaország (A4)
Dél-Korea (B2)-Kína (A3)
Magyarország (B3) -Románia (A2)

A mérkőzés a tizedik percre el is dőlt, ekkor lőtte első gólunkat Kovacsicz, majd később hiába javultunk fel Görbicz vezetésével valamelyest, a szünetben már nyolc góllal vezetett Korea. A második játékrészben az volt a kérdés, hogy össze tudjuk-e magunkat annyira szedni, hogy ne alázzanak meg minket, ezen a napon még ez is túl nagy feladatnak bizonyult, és végül 11 góllal kaptunk ki.

A vereségben a csapat összes játékosa részt vállalt, de Hajdu szövetségi kapitány is felhívhatta volna játékosai figyelmét a nyitott védekezés elleni megfelelő harcmodorra, ehelyett a fal előtt komótosan járatott labdák után gyenge lövésekkel tettük naggyá a koreai kapust. Vereségünkkel az A csoport második helyezettjével, Romániával találkozunk, és hihetetlen nagyot kellene javulnunk ahhoz, hogy a legjobb négy közé jussunk.

A B csoport éllovasa Oroszország kiverte az utolsó szalmaszálat Németország kezéből, mely vereségével óriási meglepetést okozva a csoport utolsó helyén végzett. Az oroszok megnyerték a csoportot, és a másik ág botladozó nagycsapatával, Franciaországgal mérkőznek a legjobb négy közé kerülésért. Az erőviszonyok egyértelműen orosz sikert ígérnek.

Brazília óriási sanszot szalasztott el Svédország ellen, illetve a skandinávok megragadták a váratlan esélyt, és a dél-amerikaiakat megverve ők szerezték meg a B csoport utolsó továbbjutó helyét. A továbbjutás szép eredmény a svédektől, de egyben valószínűleg végállomás is, hiszen a torna favoritjával, Norvégiával találkoznak a negyeddöntőben.

Női kézilabdatorna, B csoport

Eredmények: Dél-Korea-Magyarország 33-22, Svédország-Brazília 25-22, Oroszország-Németország 30-29
A csoport végeredménye: 1. Oroszország 9, 2. Dél-Korea 7, 3. Magyarország 5, 4. Svédország 4, 5. Brazília 3, 6. Németország 2

Norvégia ugyanis az A csoport rangadóján kiegyenlített, szoros mérkőzésen megverte Romániát, és ezzel a csoport élén végzett. Dinu hiába védett remekül, a románok lövői, Bradeanu és Amariei rettenetes lövőformát hoztak, így a szinte végig vezető norvégoknak elég volt egy erős közepes teljesítményt nyújtaniuk csoportelsőségük bebiztosításához, hiszen már a döntetlen is nekik kedvezett volna - ők pedig végül egy góllal győzni tudtak.

Franciaország nem először okozott kellemetlen meglepetést a torna során, most minden korábbinál nagyobbal szolgáltak, hiszen kikaptak a házigazdáktól. Hiába védett kiválóan Nicolas kapus, a franciák 47 kapura lövésükből mindössze 18 gólt szereztek, így Kína a második félidőben meglehetősen simán előzhetett, és végül két góllal győzött. A házigazda Koreával találkozik a negyeddöntőben.

A kazahok a nullapontos Angolával játszottak az utolsó játéknapon, és győzelmük esetén akár tovább is juthattak volna, hiszen az egymás elleni összevetésben jobban álltak Kínánál, de a hajrát nagyon elrontották, és végül döntetlenre végeztek Afrika képviselőivel. Kazahsztán színfoltja volt az olimpiai tornának, némi rutinnal felvértezve az eljövendő világversenyeken már elkaphatnak akár nagycsapatokat is.

A kézilabdatorna kedden a negyeddöntőkkel folytatódik, immár Brazília, Németország, Kazahsztán és Angola nélkül – de legalább még egy mérkőzés erejéig a mieinkkel.

Női kézilabdatorna, A csoport

Eredmények: Norvégia-Románia 24-23, Kína-Franciaország 21-18, Kazahsztán-Angola 24-24
A csoport végeredménye: 1. Norvégia 10, 2. Románia 8, 3. Kína 4, 4. Franciaország 4, 5. Kazahsztán 3, 6. Angola 1