Phelps a raptől száguld, Bolt a lekvártól

2008.08.17. 09:36 Módosítva: 2015.05.21. 04:53
A híres trelawneyi dzsemnek köszönheti Usain Bolt, a 100 méteres síkfutás győztese a 9.69-es világcsúcsot, állítja a sztár édesapja. Michael Phelps, minden idők legnagyobb olimpikonja Lil Wayne rapsztár I'm Me című slágerével hangolódik a versenyekre.

Wellesley Bolt, a 100 méteres férfi síkfutás olimpiai bajnokának, Usain Boltnak az édesapja állítja: fia a hazai lekvár miatt ilyen gyors. Az idősebb Bolt szerint a híres trelawnyi dzsem miatt tudott a szombati döntőben 21 éves fia elképesztő, 9.69 másodperces világcsúccsal nyerni.

A döntőt otthonában, Montego Bayben végigizguló apuka elérzékenyült, amikor több mint száz szurkoló ment a házukhoz zászlókkal és dobokkal ünnepelni. ”Elképesztő hangzavart csaptak, de mégis az a pillanat volt a legszebb, amikor rádöbbentem, hogy ennek a jamaicai fiatalembernek én vagyok az apja" - mondta Wellesley Bolt.

Bolt nővére, Sherine még a világcsúcsot is megjósolta: "Biztos voltam benne, hogy a bátyám fog nyerni. Mondtam apunak, hogy 9.68-as világcsúcsot fog futni, egy századot tévedtem, de nagyon boldog vagyok."

Miután a 200 Bolt erősebb száma, könnyen elképzelhető, hogy a klasszisnak duplázni fog az olimpián. Ez utoljára Carl Lewisnak sikerült 1984-ben. Nem mellékesen edzőjével úgy állapodott meg, csak akkor indulhat az olimpián 100-on, ha 200-on megjavítja a jamaicai csúcsot.

Az olimpia legnagyobb alakjának tartott Michael Phelps másra esküszik. A 14 olimpiai bajnoki címnél tartó úszó teljesítményének titka - részben - egy rapszámban keresendő.

Az úszósztár minden rajt előtt Lil Wayne rapper I'm Me (Én vagyok én) című számát hallgatja. A sikeres ráhangolódás csak Pekingben nyolc aranyat és hét világcsúcsot eredményezett. És ezen keresztül jelentős reklámot Lil Wayne-nek.