Magyar kardozó csak magyart bírt verni

2008.08.12. 08:08
A magyar számnak számító férfi kardvívásban még a legjobb nyolc közé sem jutott versenyzőnk. Nemcsiket kínai verte az első körben, Szilágyi Áron legyőzte Decsi Zoltánt, de utána kikapott az amerikai Smarttól.

Már a sorsoláskor sem volt szerencséjük a magyar kardozóknak, a legjobb 32 között Szilágyi Áront és Decsi Tamást összehozták, tehát biztos volt, hogy egyikük már az első fordulóban búcsúzik.

Szilágyi Decsit bucsúztatta
Szilágyi Decsit bucsúztatta

Ez Decsi lett, aki 15-9-re kapott ki csapattársától. Hatalmas meglepetésre nem jutott a legjobb 16 közé Nemcsik Zsolt sem. Az olimpiai ezüstérmes magyart a kínai Csou Han-ming verte nagy csatában 15-13-ra.

Nemcsik aranyesélyesnek számított, korai kiesése az egyébként is csak közepesen teljesítő magyar vívódelegáció eddigi legnagyobb csalódása. Nemcsik elismerte, hogy jól vívott a kínai, de a bírókat is hibáztatta.

"Három tust vett el tőlem a mérkőzésvezető. Csak a tiszta tusokra kértem videót, de egyiket sem kaptam meg. Volt, hogy meg se nézték a felvételt, láttam, hogy amint megy az asszóvezető a videobíróhoz, az már int is neki, hogy úgy volt, ahogy ítélte" - mondta Nemcsik.

A hiányzó három
A hiányzó három

Az egyetlen továbbjutó Szilágyira a folytatásban a világranglista ötödik helyén álló amerikai Keeth Smarttal mérkőzött. A magyar vívó jól kezdett, de a folytatásban a rutinosabb amerikai felzárkózott és a vezetést is átvette. A vége 15-10 lett oda, ami azt jelenti, nem jutott be magyar versenyző a legjobb nyolc közé.

Szilágyi vérzett el utoljára
Szilágyi vérzett el utoljára