Rettenetes második félidő az oroszok ellen

2008.08.15. 17:13 Módosítva: 2015.05.21. 05:00
A magyar válogatottsúnyán kikapott Oroszországtól, de a továbbjutása így is biztos. A másik csoportban a két hibátlan csapat, Norvégia és Románia egymás ellen dönthet, mi Dél-Koreával találkozunk, fontos lenne győznünk. Németország szinte biztosan kiesett.

A magyar válogatott nem kezdte jól az Oroszország elleni mérkőzést, de a németek ellen megcsodált fogcsikorgató küzdelemmel a 20. percre utolértük ellenfelünket, majd a vezetést is átvettük. A védekezésünk az első félidő bizonyos szakaszaiban nem volt rossz, elöl pedig Tóth és Görbicz játszott gólerősen. A szünetre az oroszok mehettek egygólos előnnyel, de a magyar csapat szívósan tapadva abszolút nyílttá tudta tenni a csoportelsőségről is döntő mérkőzést.

A második félidőre valami eltört, támadásban borzalmasan játszottunk, nem tudtuk átlőni az oroszok magas falát, ha mégis sikerült, a nagyot javult Szuszlina kivédte a szemünket. Oroszország a nyolc gólig jutó Posztnova találataival a játékrész közepére leszakította a magyar válogatottat, az utolsó tíz percben pedig cseresorával is tíz gól környékére tornázta a különbséget.

Oroszország-Magyarország 33-24 (16-15)

Magyarország: Görbicz (6), Tóth, Vérten (4-4), Szűcs (3), Ferling, Bódi (2-2), Tomori, Hornyák, Szamoránsky (1-1)
Gól/büntető: 3/4

A magyar csapatból gyakorlatilag senkit nem lehet kiemelni, nagyon gyenge napot fogtak ki a lányok, így a torna során hullámzóan teljesítő orosz válogatott könnyedén aratott teljesen megérdemelt győzelmet. Az utolsó fordulóban Dél-Korea ellen nagyon fontos lenne a győzelem, hiszen egy második helyen elcsípett továbbjutással elkerülnénk a borzasztóan erős norvég-román párost a másik ágról.

Megbolydult a B csoport, miután a két délutáni mérkőzésen komoly meglepetések születtek. A brazilok végig vezetve, mégis izgalmasan alakuló hajrá után legyőzték az éllovas Dél-Koreát, akik ezzel el is veszítették első helyüket. A dél-amerikaiak ezzel szemben Németországot megelőzve feljöttek a negyedik, még továbbjutást érő pozícióba, és ha az utolsó fordulóban legyőzik Svédországot, negyeddöntőbe jutnak.

A német válogatott nem tért magához a magyarok elleni, drámai csatában elveszített mérkőzés okozta sokkból, Svédországtól elszenvedett vereségük után úgy néz ki, bombameglepetést okozva a csoportból sem jutnak tovább. A svédek hozzánk hasonlóan az utolsó percben szerzett góllal győzték le a kulcsemberei rettenetes játéka (Jurack 12/4, Krause 7/3) által hátráltatott Németországot.

Női kézilabda, B csoport

Eredmények: Oroszország-Magyarország 33-24, Svédország-Németország 27-26, Brazília-Dél-Korea 33-32
A csoport állása: 1. Oroszország 7, 2. Dél-Korea 5, 3. Magyarország 5, 4. Brazília 3, 5. Németország 2, 6. Svédország 2
Az utolsó forduló párosításai: Magyarország-Dél-Korea, Svédország-Brazília, Oroszország-Németország

Az A csoportban a házigazda kínai válogatott kikapott Kazahsztántól, ezzel várhatóan elveszítette esélyét a továbbjutást jelentő negyedik hely megszerzésére, hiszen a kazahok a nulla ponttal álló Angolával játszanak az utolsó körben, Kínára pedig Franciaország vár. Kazahsztán a nyolcgólos Pikalova vezetésével története legnagyobb sikerét érheti el, ha bejut a negyeddöntőbe.

Románia a vártnál nehezebben, de meglehetősen simán verte Angolát, és készülhet a mindent eldöntő csoportrangadóra Norvégia ellen. A románoknál hét gólig jutott Maier, az afrikaiaknál a csapnivaló százalékkal nyolcat lövő De Almeida volt a legeredményesebb. Románia a győzelemmel változatlanul százszázalékos, de rosszabb gólkülönbsége miatt csak második a csoportjában.

Norvégia mögött, amelynek a csoport egyik rangadójának számító mérkőzésen szemernyi gondot sem okozott Franciaország legyőzése. A tízgólos skandináv siker aránya azért túlzás, hiszen a második félidő közepéig szoros volt a mérkőzés, ekkor azonban robbantott az olimpiai bajnoki cím első számú várományosa, és szétfutotta ellenfelét. A norvég kapuban ismét parádézott Haraldsen, a gólokon szépen megosztoztak a játékosok, senki nem jutott végül 6 fölé.

Női kézilabda, A csoport

Eredmények: Norvégia-Franciaország 34-24, Románia-Angola 28-23, Kazahsztán-Kína 29-26
A csoport állása: 1. Norvégia 8, 2. Románia 8, 3. Franciaország 4. Kína 2, 5. Kazahsztán 2, 6. Angola 0
Az utolsó forduló párosításai: Norvégia-Románia, Franciaország-Kína, Angola-Kazahsztán