Nem mindegy, mit visel a nő a ruha alatt

2008.08.05. 14:41 Módosítva: 2008.08.05. 15:15
A magyar sportolók a kor szellemének megfelelő ruhában szerepelhetnek az olimpia megnyitóján. A sportolónők valamennyien sportáguknak megfelelő melltartót kapnak a pekingi játékokra.

A magyar nők piros-fehér-szürke virágos kosztümben, a férfiak elegáns fehér-fekete öltönyben vonulnak a pekingi olimpia pénteki megnyitóján.

Az olimpiai formaruhák megalkotására még tavaly pályázatot írtak ki, a megbízást Makány Márta divattervező nyerte. Három cég nyolc pályázata közül lett a divattervező a győztes, aki amúgy évek óta tervezi Szávay Ágnes teniszező ruháit.

Előfordultak olimpiák, amikor egyesek szerint kissé régimódinak és túlságosan konzervatívnak tűnt a magyar csapat formaruhája. A mostani öltözékeket vidámra tervezte Makány Márta.

Két elegáns öltözéket kapnak a hölgyek és a férfiak, akik a fogadásokon és más ünnepélyes alkalmakkor is viselik ezeket. A tervezésnél olyan alapanyagot választottak, amely alkalmazkodik a várhatóan fülledt, meleg, pekingi időjáráshoz, tehát természetes nedvszívó.

Az sem mindegy, mit viselnek a hölgyek a ruha alatt - írja az MTI. Az egyik leghíresebb német-magyar fehérneműgyártó vállalat termékeit teszteli az olimpia idején a magyar csapat.

Különböző sportokhoz különböző típusú melltartó ajánlott - tudta meg a távirati iroda tudósítója. Ha melltartó nélkül fut valaki, 8 és fél centit mozognak a keblek, a szalagok megnyúlhatnak, a mellek megsüllyedhetnek. Ezt a nem kívánatos hatást egy jó sportmelltartó 50 százalékkal csökkentheti.

Az intenzív mozgáshoz - labdajáték, futás, tenisz, lovaglás - a széles, alápárnázott, háton keresztbe is hordható vállpántú, Power nevű fazont ajánlják a fehérnemű-tervezők. A fitneszstúdiókhoz vagy a kerékpározáshoz a varrat nélküli, kényelmes, mégis optimális tartású, úgynevezett Spiritet javasolják. A könnyű mozgáshoz, sétához, jógázáshoz a top jellegű, előformázott, Motion fantázianévre hallgató modell ajánlott.