Bejutott a döntőbe a vízilabda-válogatott

2008.08.22. 13:52 Módosítva: 2015.05.21. 04:40
A magyar férfi vízilabda-válogatott háromgólos hátrányból felállva verte az Európa-bajnok montenegróiakat. A magyar vízilabda-válogatott eddig kétszer találkozott Montenegró csapatával, de eddig még nem sikerült nyernie.

A magyar csapat az olimpiai címvédő, és bár az ellenfél a friss Európa-bajnok – amely egy körrel korábban a világbajnok horvátokat búcsúztatta –, az eddigi olimpiai szereplés után Benedekéktől mindenki döntőbe jutást várt.

Az első ráúszásnál a magyar együttes hozta el a labdát, és az első támadás rögtön góllal is zárult. Biros érdemeit az sem csökkenti, hogy kettős emberelőnyből talált be. Nem késett sokat a válasz, de Kiss Gergely találatával ismét vezettünk.

A montenegróiak nem jöttek zavarba, zsinórban lőttek kettőt, átvették a vezetést. Ezt Benedek bombája kiegyenlítette, de egy emberelőny után az ellenfél előnyével zárult az első negyed (3-4).

A második nyolc perc elején hosszú ideig nem találták a fonalat a magyarok, így az ellenfél ellépett három gólra (3-6). A mieink nem rogytak meg, sikerült egyenlíteniük. A negyed egy montenegrói emberelőnnyel és góllal zárult (6-7).

A harmadik negyed Madaras-góllal indult, majd kimaradt helyzetek következtek mindkét oldalon. A négyperces gólcsendet Madaras törte meg, a túloldalon a Szécsi helyett beálló Gergely sorozatban mutatta be a bravúrokat.

Varga Dániel a világvégéről is betalált, és bár több magyar helyzet kimaradt, de Gergely parádés formában védett, így a negyedet 3-0-ra hozta a csapat, amely összesítésben 9-7-re vezetett a záró játékrész előtt.

A negyedik negyedben közel három percig nem született gól, az elsőt a montenegróiak lőtték, majd több kimaradt magyar lehetőség után Gergely ötméterest védett. A magyar kapus hiába fogott remekül, elől bizonytalanok voltunk, Gojkovics egy ejtéssel egyenlített.

Kásás centerből ismét a magyar együttest juttata előnyhöz, majd egy kivédekezett montenegrói helyzet után Varga Dániel lőtt hatalmasat. Az ellenfél már nem tudott mit kezdeni, a magyar együttes 11-9-re nyert, és sorozatban harmadszor jutott az olimpiai döntőbe, ahol a szerb-amerikai meccs továbbjutójával játszik. Ez a találkozó később kezdődik.

Magyarország-Montenegró 11-9 (3-4, 3-3, 3-0, 2-2)

Vezette: Mihai Angelo Simion (roman) és Ahmet Erhan Tulga (török)

Magyarország: Szécsi – Varga T. Kásás 1, Kiss Gergely 3, Benedek 1, Biros 1, Kis Gábor. Csere: Gergely (kapus), Madaras 2, Varga Dénes 1, Hosnyánszky, Varga Dániel 1, Molnár 1.

Montenegró: Scsepanovics – N. Janovics 2, Ticsics, M. Janovics, Zlokovics 1, Ivovics 1, Gojkovics, Jokics 1. Csere: Radics (kapus), Paskovics, Vukcsevics, Uskokovics 2, Gojkovics 2.

Emberelőny: 5/12 (végleges kizárás: Madaras és Hosnyánszky), ill. 3/12.