Bernát, Felícia
EUR 384,19 Ft
USD 363,14 Ft
7 °C
31 °C

Schmitt Pál kirándulni viszi Fábiánnét

2008.06.30. 18:19
0 hozzászólás
Két sportoló után az elmúlt hat évben a legjobb magyar edzőnek választott Fábiánné Rozsnyói Katalinnak ajánlotta fel Schmitt Pál, hogy az olimpiai utazó csapat tagja legyen. A MOB-elnök gesztusa érthető, Fábiánné négy korábbi tanítványa képviseli Magyarországot Pekingben.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Schmitt Pál internetes naplójában kitért a hétvégi kajak-kenu olimpiai válogatóra is.

„A jelenlegiek szerint még az is előfordulhat, hogy a világ egyik legjobb szakembere, az évek óta számtalan bajnokot nevelő Fábiánné Rozsnyói Katalin egyik jelenlegi tanítványa sem kerül az utazók közé. Anélkül, hogy a MOB elnökeként a szövetség kompetenciájába tartozó válogatásba bele kívánnék avatkozni, javaslom az elnökségnek és a közgyűlésnek, hogy Fábiánné Rozsnyói Katalin, mexikói olimpikontársam mindenképpen legyen tagja a küldöttségnek, a pekingi csapatnak. Ha valaki, akkor ő rászolgált erre világraszóló eredményeivel” - írta Schmitt.

Fábiánné 1968-ban ezüstérmet szerzett Mexikóvárosban - Pfeffer Annával párosban a németek mögött futottak át a célvonalon -, amikor Schmitt a párbajtőrcsapat tagjaként a dobogó tetejére állhatott.

Fábiánnétól először még tavaly áprilisban vált külön Janics Natasa, majd idén májusban Kovács Katalin is elhagyta tizenhárom év után. Mivel pár nappal később Kozák Danuta és Szabó Gabriella is elment tőle, megalakult az új női négyes, amely mindkét válogatón biztosan nyert. Párosban Janics és Kovács legyőzte Paksyt és Benedeket.

Schmitt eddig két versenyzőt hívott meg Pekingbe, a nyáron visszavonuló, ám előtte doppingügybe keveredő Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszót, és a háromszoros Európa-bajnok tornász Berki Krisztiánt. Berki vb-ezüstje után nem kapott szabad kártyát, így legfeljebb Londonban harcolhat a lólengés aranyáért.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás