Szávay wimbledoni gyilkosa ellen kezd

2008.08.10. 14:03 Módosítva: 2015.05.21. 05:22
Szávay a wimbledoni tenisztornán a 16 közé jutásáért vívta idáig egyetlen mérkőzését a világranglista-38. Cseng ellen. A kínai 6:3, 6:4-re legyőzte a legjobb magyart. Aki várhatóan hétfőn kezdi a tenisztornát egyesben és párosban is, Arn Gréta oldalán.

Most nem füvön, hanem kemény borításon játsszák a meccseket, de Csenget nyilván motiválja a hazai közönség. A kínai pályafutása során három WTA-tornát nyert, az eddigi utolsót még 2006-ban, Estorilban. Egyszer volt döntős, háromszor elődöntős. Tagja hazája Fed-kupa-csapatának tagja, és részt vett a 2004-es olimpián is, ahol rögtön az első körben kiverte az a japán Szugijama, aki párosban lesz Szávayék ellenfele, és aki negyeddöntőig jutott Athénban.

Cseng Csie 2005-ben került először a legjobb ötvenbe, eddigi legjobb világranglista-helyezése 2006-os, akkor augusztus 14-én 27. volt. Nem a kemény pálya az erőssége, az Australian Openen és a US Openen sem élte túl a második kört egyszer sem. Cseng idei mérlege 25 győzelem, 11 vereség, a 25 sikerből hetet a selejtezőkben aratott. Legjobb idei eredményét Wimbledonban érte el, az elődöntőben Serena Williams búcsúztatta. Szávayt szép emlékek fűzik Pekinghez. A tavalyi WTA-viadalon a döntőig menetelt, ahol Jelena Jankovicsot nagy csatában legyőzte.

Párosban japán duó, a 32 éves Aj Szugijama és a 18 éves Ajumi Morita lesz Szávay Ágnes és Arn Gréta első ellenfele. Szugijama idén nagy formában versenyez, 40 páros meccséből 28-at nyert, az 5. helyen áll ezen a világranglistán. Pályafutása során 36 viadalt nyert, egy ITF tornát éppen Moritával az oldalán. Idén 14 versenyen indult, Miamiban és Charlestonban nyert, Antwerpenben döntős volt. Csapattársa nagyon fiatal, de már három éve indul nagy versenyeken.