A vízilabdázónők vigasztalhatatlanok

2008.08.19. 16:44
Godova Gábor szövetségi kapitány csalódott, mert amiért Pekingbe jöttek, nem lehet az övék. Kétségbe azért nem esett, a csapat sem, csütörtökön a bronzért fognak játszani. Nagy érzelmi többletet vár a szakember, mert sokan nem kapják vissza az esélyt.

A magyar női vízilabda-válogatott az első csoportmeccsén 11-9-re legyőzte a hollandokat, az elődöntőben újra összecsaphatott a két csapat, de most a hollandok voltak jobbak. Tízből nyolcszor mi nyernénk - ez volt az általános vélekedés a meccs előtt, de most a rivális uralta a játékot, 8-7-re győzött.

"Ami az erősségünk volt eddig, a lövőerő, most abban alulmaradtunk. Védhetetlen gólokat kaptunk távolról, a határozottság hiányzott belőlünk támadásban. A spiritusz" - vallotta be Godova Gábor szövetségi kapitány.

"Az első meccsen az ellenfél vezetett, onnan felálltunk, a második félidőben már nyomás alatt tartottuk őket. Most ellenkező volt a forgatókönyv, mi vezettünk, de a második félidőben csak szaladtunk az eredmény után. Akkor a sors is kegyes volt hozzánk, szerencsések voltunk, most nem. Ez van, nem esünk kétségbe, nem jellemző ránk."

Godova elismerte, gyengébben játszottak ezen a fontos meccsen, mint várta. "Fájdalmas, hogy nem a legjobb játékunkkal kaptunk ki. Akkor nyugodtabbak lehetnénk, mert tudnánk, hogy mindent megtettünk. Csalódottak vagyunk, amiért jöttünk, nem lehet a miénk, de érmet még nyerhetünk. Ezért kell megtenni most már mindent."

A szakember szerint nagy érzelmi többlettel mennek a medencébe az ausztrálok elleni bronzmeccsen - az ausztrálokat legyőzte USA -, mert néhány játékosnak ez az utolsó esélye olimpiai éremre. Az ausztrálokkal döntetlenül végeztek a csoportkörben, most le kell győzni őket, hogy meglegyen a szakág első ötkarikás érme.

A lányok nem leplezték csalódottságukat, nem szívesen beszéltek a történtekről, Pelle Anikó sírt miközben a doppingvizsgálatra ment, de mások is zokogtak, Stieber Mercéeszt is nagyon megviselte az elszalasztott olimpiai döntő.

Hollandia-Magyarország 8-7 (1-2, 3-1, 3-3, 1-1)

Vezette: Mario Brguljan (montenegrói), Szergej Antsziferov (orosz).

Hollandia: van der Meijden – Smit, Cabout 1, de Bruijn, van Belkum 3, van den Berg, Guichelaar. Csere: Hakhverdian, van den Ham 3, Sijbring 1, Koot.

Magyarország: Horváth – Szremkó, Stieber, Takács, Drávucz 2, Pelle 3, Valkay. Csere: Sós (kapus), Györe, Kisteleki, Brávik, Primász 2.

Emberelőny: 5/8, ill. 2/8.