A futó, aki egyedül verte az ellenfelet

2009.01.04. 12:08
Darren Sproles 328 yardos egyéni teljesítménye a harmadik legjobb az NFL-ben, a San Diego győzelméhez nagyon kellettek futásai. Peyton Manning csapata bánta ezt, a hosszabbításban estek ki. Az Arizona is továbbjutott.

Az előzetes elvárások szerint egy sokpontos meccsen az Atlanta Falcons verte volna az otthon játsszó Arizona Cardinalst. Helyette elég könnyedén nyert a 39 éves irányító, Kurt Warner vezette Cardinals 30:24-re.

A mérkőzést az év támadó újoncának választott irányító, Matt Ryan egy interceptionnel kezdte, de ennek ellenére a második félidőt a Falcons 17:14-es vezetéssel kezdhette. Ennek ellenére hiába támadhattak a 3. negyed elején, mert egy rosszul sikerült handoffnál (amikor az irányító a futónak adja a labdát) elvesztették a labdát 52 másodperccel a 3. negyed megkezdésekor. Miután a a Cardinals végig irányította a játékot, TD-ket hozott össze, a Falcons edzői hosszú passzjátékra vették rá a fiatal irányítót, aki megint eladta.

Darren Sproles
Darren Sproles

Az Arizona Cardinals védelme, ahogy annak egy rájátszásban lennie kell, megnyerte a meccset: kétszer kapták le a Falcons irányítójának, Matt Ryannek a labdáját, egyszer a futótól vették el és hordták vissza egy touchdownra, háromszor sackelték a QB-t, amiből az egyik egy kétpontos safety volt. A legjobban mégis arra a Michael Turnerre készültek fel, aki a Falcons futójaként a szezonben 1699 yardot futott (utolsó meccsén 205-öt), és most 42 yardon tartották (18-szor futhatott).

Az újonc irányító új rekordot állított fel 26 sikeres passzával. A következő fordulóban a New York Giants vagy a Carolina Panthers ellen játszhat a Cardinals, ellenük a szezonban 4 és 3 ponttal kaptak ki.

Egy ember a Colts ellen

Az AFC-ben az új, háromszoros MVP, Peyton Manning vezette az Indianapolis Coltsot a San Diego Chargers ellen a wildcard-mérkőzésen, ahol hosszabbítás után veszítettek, pedig többször nyerhettek volna. Mondjuk a Chargers ötből négyszer nyert ellenük, így már kevésbé tűnik különlegesnek, hogy megszakadt a Colts kilences győzelmi sorozata.

A San Diego saját magának nehezítette meg a meccset, amikor futójuk, Darren Sproles elhagyta a labdát a Colts gólterületétől 2 yardra. Ettől függetlenül a nyerő ember ő volt 105 futott yardjával és 2 TD-jével, hiszen LaDainian Tomlinson combsérülése miatt mindössze ötször futott (25 yard és egy 1 TD). Sproles 328 yardot szerzett összesen csapatának: a 105 futott yard mellett 45-öt elkapott, valamint visszahordásból még 178 yardot szerzett (az NFL történetének harmadik legjobbja lett ezzel).

A 17:14-es Colts vezetés a harmadik negyedik közepén beállt, ezután Manningék egyáltalán nem tudtak pontokat szerezni. Ez akkor ütött vissza, amikor a meccs végén a gólterület előtt a mérkőzés folyamán először sackelték az irányítót, így elég kedvező helyzetből indulhatott neki a Chargers utolsó játéksorozatának, ami egy mezőnygólra jó volt.

Kulcsfontosságúnak volt, hogy kilenc büntetést (74 yard) kapott a Colts, ráadásul ebből hármat a San Diego utolsó drive-jában (2 holding). A hosszabbítást a Chargers kezdhette, és fejezte be egy touchdownnal, így Manningéknek az utóbbi négy rájátszásból háromszor az első körben kellett búcsúzniuk.