Darázsi Zsolt kamionja kiesett a Dakaron

2009.01.06. 10:30 Módosítva: 2015.05.21. 02:27
Motorhiba miatt kénytelen volt feladni a Dakar 2009 tereprali-versenyt a Darázsi Zsolt vezette MAN kamion. Ezzel a jelenleg legelőkelőbb helyen álló magyar versenyző, Szalay Balázs háttértámogatás nélkül maradt.

Motorhiba miatt kiállt az Argentínában és Chilében zajló Dakar 2009 elnevezésű tereprali-versenyből a Darázsi Zsolt vezette MAN kamion. A kiállás miatt háttértámogatás nélkül marad az autósok között összetettben a 14. helyen álló Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.

A négy Dakar-ralit teljesítő kamion a hétfői harmadik szakaszon adta meg magát, de már az első két napon is akadtak vele gondok. A csapat tájékoztatása szerint olyan segítő akadna, aki elvinné az alkatrészeket, csak éppen nincs mit, mert azok a kamionban vannak, az pedig nagyon messze van a keddi rajt helyszínétől.

A MAN legénységéből Bahor Bea hazarepül, Darázsi Zsolt és Kis Róbert Buenos Airesből ismét nekivág a túrának és autóval megy a csapat után, hogy csatlakozzon a mezőnyhöz.

Az autósoknál a magyarok közül Szalayék állnak a legelőkelőbb helyen, őket kettővel hátrébb, a 16. helyen követi a Palik László, Darázsi Gábor kettős, Liszi László és Fenesi József a harmincharmadik.

A motorosoknál Dési János a 35., a kamionosoknál pedig a Szaller Zoltán, Pócsik László, Csitári Tibor trió a 17. a negyedik nap előtt, melyen a résztvevők Jacobacci és Neuquen között 488 km-t tesznek meg. A gyorsasági szakasz távja 459 km.