al-Attijah nem hitte, hogy kizárják

2009.01.11. 20:55

Nasszer al-Attijah nagyon csalódott: a katari versenyzőt a Dakar 2009 elnevezésű, Argentínában és Chilében zajló tereprali viadal hatodik szakaszán, az útvonalpontok kihagyása miatt csütörtökön az élről zárták ki a versenyből.

"A hatodik szakaszon öt kilométerrel a rajt után elkezdett melegedni a motor, nem működött a termosztát - mondta az MTI-nek al-Attijah, aki már hazaérkezett Katarba. - Mivel 50-60 kilométernyi dűne várt ránk, amit igen nehéz lett volna melegedő motorral teljesíteni, úgy döntöttünk, hogy egyenesen az első ellenőrzőponthoz megyünk, ezzel viszont kihagytunk néhány útvonalpontot. De nem tudtunk volna átmenni a dűnéken. Aztán amikor beértünk a táborba, a szervezők úgy döntöttek, hogy kizárnak minket. Ugyanis a szabály úgy szól, hogy ha négy útvonalpont hiányzik, azért kizárás jár."

Al-Attijah úgy érkezett Buenos Aires-be, hogy tavaly mindkét rangos tereprali sorozatot, a Baja Kupát és a Világkupát is megnyerte az X-Raid BMW-vel, toronymagas esélyese volt a viadalnak. A Dakar első és harmadik szakaszán ő érte el a legjobb időt, a negyediken második lett, az összetettben pedig vezetett, amikor kénytelen kelletlen abba kellett hagynia a száguldást. (MTI)