Folytatódik a 37 éves csodairányító sikere

2009.01.11. 13:54 Módosítva: 2015.05.21. 02:19
Az Arizona győzelméhez elég volt a 34. születésnapját 6 labdaeladással ünneplő Delhomme pocsék játéka. Kiesett az idény legjobbja, a Tennesse Titans.

Tennesse Titans - Baltimore Ravens 10-13

A legfiatalabb és a legöregebb irányító csapata jutott tovább az NFL rájátszásában, az egyiknek keveset, a másiknak sokat kellett ezért tennie.

Az NFL történetének első újonca a baltimore-i Joe Flacco, aki két győzelmet tudhat magáénak a rájátszásban, és aki a főcsoport döntőjébe jutott. 57 másodperccel a vége előtt nem is merte nézni a 40 éves rúgó, Matt Stolver mezőnygólját.

Az alapszakaszban 11:0-val is álló, végül a legjobb eredményt elérő Tennesse Titans uralta a mérkőzést: 9 perccel többet volt náluk a labda (34:07 - 25:53), 180 yarddal többet értek el (391:211), 21 first downjuk volt 9 ellenében, viszont sokkal több labdaeladásuk is. Így lett a Titans 1970 óta az NFL harmadik csapata, amelyik nem jut be a konferenciadöntőbe 10-0-s idénykezdet után.

Viszont csak a Pittsburgh Steelersnek sikerült 2005-ben hatodikként bejutnia a rájátszásba és konferenciadöntőt játszania, ráadásul a Ravensnek megvan az esélye, hogy ezt a Steelers ellen tegye jövő hétvégén.

A Baltimore Ravens a szezonban egyetlen ellenfelének sem engedélyezett még ennyi yardot, ennek ellenére három labdaeladást kényszerített ki a múlt heti 5 mellé, és bár a szombati meccsen nem értek el pontokat a védők, mégis ők nyerték meg a támadósor helyett a főcsoport elődöntőjét.

Kilenc perccel a vége előtt a Titans játékosát, Alge Crumplert úgy ütközték le pár yardra a gólterülettől, hogy kirepült a labda a kezéből, ami az egyik kulcsmomentum volt. Ha ehhez hozzávesszük a labda elejtést (fumble-t), a labdaszerzést (interceptiont), a kihagyott mezőnygólt és hogy a mérkőzés első felében nem rúgtak el egy mezőnygólt, akkor láthatjuk, hogyan verte meg magát a Titans.

A két irányító közti különbség is árulkodó: az újonc Flaccóról minden terhet levettek, 161 yardot passzolt (1 TD), 11 passza volt sikeres 22 kísérletből, míg Kerry Collinsnak 42-ből 26 jó passza volt, amivel 280 yardot haladtak, viszont egyszer eladta a labdát.

Carolina Panthers - Arizona Cardinals 13:33

Folytatódik a 37 éves irányító csodálatos története a jövő héten is, mert Kurt Warner és az Arizona Cardinals az esélyesebb Carolina Pantherst verte meg idegenben 33:13-ra, de mégsem ez, hanem a Carolina borzalmas napot kifogó irányítója döntött.

Az Arizona a múlt heti győzelme előtt egész története során mindössze két meccset nyert a rájátszásban, és ha továbbra is ilyen jól működik a védelem, illetve az elkapó, Larry Fitzgerald (166 yard), akkor komolyan gondolkodhatnak a Super Bowlon.

A tegnap a 34. születésnapját ünneplő Jake Delhomme egymaga elrontotta csapata rájátszását az 5 eladással és egyszer ki is ejtette a labdát.

A szerencsétlen irányító egyáltalán nem érezte a passzokat, ezért érthetetlen, miért hívtak ennyi és ilyen játékot, illetve Delhomme miért dobta rendszeresen olyan ember felé, akit ketten-hárman védtek. Ráadásul a Pro Bowl-elkapó, Steve Smith első elkapása csak a harmadik negyed vége előtt jött.

Delhomme összeesése azért meglepő, mert a playoffban 5-2-es mutatója jónak számít, az irányítók közötti 95-ös passzmutatója pedig a legjobb a ligában.

Az Arizona Cardinals a 33 pontjából 22-t labdaszerzés után szerzett, majdnem 40 percet volt náluk a labda, míg az otthon lévő Carolinánál csak húszat. Negyvenhárom alkalommal futtatták a labdát, ami a legtöbb kísérlet 2003 óta.

Az Aréna Footballt és az NFL Europe-ot megjáró 37 éves Kurt Warner kétszer lett a liga legjobb játékosa, és egyszer a Super Bowl legjobbja, amikor megnyerték a bajnokságot a Tennesse Titans ellen.

A jövő hét végén a New York Giants vagy a Philadelphia Eagles ellen játszhat a Super Bowlért.