Kómába esett egy motoros a Dakaron

2009.01.14. 10:24 Módosítva: 2009.01.14. 11:03
Megint súlyos baleset történt Dakar 2009-en, a 48 éves spanyol motoros, Cristobal Guerrero esett nagyot. A verseny már 3 halálos áldozatot követelt idén, Guerrero kómában van, állapota az orvosok szerint válságos. A szakaszt az autósoknál Carlos Sainz, a motorosoknál Jordi Viladoms nyerte, a szerdai etapot az időjárásra hivatkozva törölték.

Újabb súlyos baleset történt a Dakar 2009-en, a Dél-Amerikában zajló tereprali verseny 10. futamán a spanyol motoros, Cristobal Guerrero szenvedett balesetet. A 48 éves spanyol versenyző az Atacama sivatagon átvezető szakasz 160. kilométerénél bukott, mentőhelikopter szállította a copiapói kórházba, a szervezők tájékoztatása szerint állapota rendkívül súlyos, kómában van.

„Cristobal Guerrero a 10. szakasz 160. kilométerénél esett el motorjával" – mondta a Dakar 2009 egyik szervezője közvetlenül a motoros balesete után. – A versenyző állapota válságos, kómában van, ezért a copiapói kórházba szállították, ahol további vizsgálatoknak vetik alá, és mindent megtesznek felépüléséért.

A KTM-mel versenyző Guerrero állapotáról a vizsgálatok után meglehetősen pesszimistán nyilatkozott az orvosi stáb. Guerrero két gyermek apja, a 76. helyen állt élete első Dakarján.

Az idei versenyen eddig 29 versenyzőt kellett kórházba szállítani. A sérültek közül húsz volt motoros, előfordult már láb-, kéz, és kulcscsonttörés, bordatörés, csigolyatörés is.

A francia motoros Pascal Terry holttestére majdnem két nappal eltűnése után, január 7-én találtak rá, két angol versenyző, Paul Green és Matthew Harrison pedig az első szakaszon szenvedett súlyos balesetet, amikor az autójuk fejre állt. Meghalt két chilei civil is, amikor kamionnal ütköztek.

A 476 kilométeres szakaszt Carlos Sainz nyerte, az egykori ralivilágbajnok sikerével tovább növelte előnyét összetettben, a motorosoknál szoros befutó után a spanyol Jordi Viladoms egy perccel győzött a francia Alain Duclos előtt. A motorosok között a spanyol Marc Coma az első.

A viadal honlapján megjelent hír szerint a szerdai 11. szakaszt a rendezők az időjárásra hivatkozva törölték, az előrejelzések szerint komoly esőzés és köd várható.