37 éves irányítóval NFL-döntős az Arizona

2009.01.19. 13:04 Módosítva: 2015.05.21. 02:15
Az Arizona Cardinals óriási mérkőzésen verte meg a Philadelphia Eaglest, elsősorban az elkapó Larry Fitzgerladnak köszönhetően. A másik ágon a Pittsburgh védelme győzte le a Baltimore Ravens védelmét.

A sokak által megkérdőjelezett Arizona, miután bejutott a rájátszásba, átalakította játékát, több hangsúlyt fektetve a futásokra, illetve a védekezésre. Ez utóbbi alapján az eladott és szerzett labda mutatójuk +9, és ezen a mecsen is jobban jöttek ki ebből.

Az első támadássorozatukban rögtön keményen kezdett a hazai csapat, a futást a passzokkal jól váltogatva hoztak össze Fitzgeraldnak egy TD-t, aki ezt még kétszer megismételte. Az egyik legszebb játékuk során a QB a futónak passzolt, majd az vissza, és ezután jött a hatalmas TD, amit Fitzgerald kapott el. Az egész meccsnek ő volt a kulcsjátékosa: 9 elkapásával 152 yardot hozott, amivel megdöntötte Jerry Rice rekordját, a playoffban elkapott összes yardot illetően.

Az első félidőben 24:6-ra vezetett a Cardinals, ekkor már komoly pontokat vesztett az Eagles, mivel rugója, David Akers, aki korábban 18 mezőnygólt értékesített zsinórban, kihagyott egy hárompontost. Később egy extrapontot is, sőt fontos yardokat vesztettek miatta a puntnál.

A meccset mégis a vége előtt 2:53-mal összehozott futott TD döntötte el, ami után még volt lehetősége az Eaglesnek az egyenlítésre, de negyedik és 10-re nem tudta elkapni Curtis a passzt.

Hiába jutott be Andy Reid edző vezetésével ötödszörre az Eagles az NFC főcsoportdöntőjébe, ha mindössze egyszer tudtak innen továbbmenni a Super Bowlba.

A 37 éves irányító, Kurt Warner harmadik Super Bowlját játszhatja (eddig 1 győzelem, 1 vereség) az Eagles elleni remek teljesítménye után, amikor 21 passza sikeres volt 28 kísérletből, 4 TD-passzt adott. A csapat 823 összyardja pedig NFL-rekord a rájátszásban.

Egy nagy birkózás volt

Az AFC döntőjében a liga két legjobb védekező csapata találkozott a Pittsburgh Steelers és a Baltimore Ravens, és nem véletlenül a kettejük közötti külnbség döntött: az újonc irányító háromszor adta el a labdát, hiába igyekeztek minden terhet levenni róla. 23:14-re nyert a Pittsburgh

A Pittsburgh Steelers második alkalommal jut Ben Roethlisberger vezetésével a Super Bowlba, elsőre behúzták a címet, és egyébként is a Dallas Cowboys mögött nekik van a legtöbb Super Bowl szereplésük (hét).

A Baltimore Ravens végig meccsben volt, amíg Troy Polamalu 5 perccel a vége előtt el nem kapta Flacco labdáját, és futott vele egy 40 yardos TD-t. Ez után még Baltimore-I Willis McGahee futhatott volna, de akkora ütést kapott sisak a sisaknak, hogy nemcsak a labdát vesztette el, de rögtön hordágyon vitték le a súlyos nyaksérülése miatt. Az jó hír, hogy a kezét és a lábát tudja mozgatni.

Az első öt idényében Big Bennek van a legtöbb győzelme, amihez kellett, hogy néhány nagy játék mellett alapvetően könnyebb célpontokat keressenek neki, mondjuk a 16/33-as passzolás nem túl extra, de az ezzel összehozott 255 yard jól hangzik. Holmesnak két elkapása volt, az egyik ötyardos, a másik 65. A Steelers a "run the bull" elvét követve 24 alkalommal futtatta Willie Parkert, aki ebből mindössze 47 yardot szorgoskodott össze.

A február 1-jei Tampa Bayben megrendezett Super Bowlon a szupervédelméről hires Pittsburgh Steelers játszik a sztárelkapókkal felálló Arizona Cardinals ellen, akik az első csapatn lehetnek a 79-es Los Angeles Rams után, akik 9 győzelemmel Super Bowlt nyerhetnek..