Ez mi ez?

2009.01.20. 14:34 Módosítva: 2009.01.20. 14:41

Ez nem más, mint a Sport Géza glosszablogja. Vagy ha úgy tetszik, az Index sportkiadványáé. Mostantól elkezd véleményünk lenni. Sok mindenről mindenféle. Azt tapasztaltuk, hogy véleménye már-már mindenkinek van, itt az ideje, hogy legyen nekünk is.

A magyar sportsajtó különleges sajátossága, hogy amikor hírt közöl, azt is véleménybe csomagolja. Mi nem akarunk ilyet, hanem ezzel szemben azt akarjuk, hogy az olvasó tudhassa, mi hír, mi riport, mi interjú, mi elemzés, mi vélemény, mert ezek között a műfajok között eltérések vannak. Mást ne mondjunk, egy sajtótájékoztató sajtótájékoztató, ezért nem helyes belőle interjút írni, mert az szimpla átverés.

Ugyanígy nem helyes a híreket a szerző személyiségén átszűrni, mert a hírhez a szerző személyiségének semmi köze, a hírnek csak a szereplője érdekes, és a történet maga.

De nem untatnánk önöket ilyen szakmai izékkel, a lényeg az, hogy amikor a Sport Gézának véleménymondhatnékja támad, az az eset nem lesz nehezen felismerhető, mert itt fog helyet kapni ezen a blogféleségen. Amelynek címe Maródiak Listája, hogy miért, ne firtassuk, jól hangzik, legalábbis szerintünk, oszt kész.

Témánk lesz bőven, az fix, a magyar és a nemzetközi sportban annyi a hülyeség, hogy kapkodjuk a fejünket megszakítás nélkül, csak eddig belénk szorult a gondolat. De egészen biztos, hogy nemcsak kötözködni fogunk, hanem dicsérni is, mert jó néhány potenciális szerzőnknek derűs a világlátása, és csak a jót keresi abban is, ami annyira rossz, hogy csak na. A jóban meg még könnyebb éppen a jót megtalálni.

Beköszöntőnek akkor ennyi elég is lesz, tartsanak és maradjanak velünk, nap mint nap visszajövünk, legalábbis reméljük.