Afrikába megy a futsalválogatott

2009.02.16. 16:41 Módosítva: 2009.02.16. 16:42

A magyar csapat február 28. és március 7. között Líbiába utazik, egy nemzetközi négyes tornára hívták meg. A válogatott először játszik meccset Afrikában.

A tornát Líbia nemzeti ünnepe alkalmából rendezik, hazai és a magyar válogatotton kívül Angola és egy még nem ismert csapat játszik majd.

"Együttesünk a jövő évi Európa-bajnokságra készül, amelyen rendezőként a lehető legeredményesebben kívánunk szerepelni - mondta az mlsz.hu-nak Kasza János, a Futsal EURO 2010 projektmenedzsere. - Célunk az, hogy minél több meccsen lépjen pályára a csapat, hiszen Kozma Mihály az első félévben a keretet, a másodikban pedig a taktikát szeretné kialakítani. A líbiai torna jól illeszkedik a felkészülésbe, ahogyan a többi, az idén előttünk álló mérkőzés is."

A válogatott júniusban Portugáliában szerepel, és pályára lép az Európa-bajnokság helyszínein tartandó főpróbákon is. Budapesten április 7. és 9. között lesz egy interkontinentális torna, amelyre a brazil, az iráni és az egyiptomi válogatott kapott meghívást - előbbi kettő már jelezte részvételét.

A másik Eb-helyszínen szeptemberben rendezik a Visegrádi Négyek Tornáját, Debrecenben a mieink mellett Szlovákia, Lengyelország és Csehország csapata indul.