Meghosszabbították az Olimpikon Életút Programot

2009.04.28. 13:56

Huszonhat hazai felsőoktatási intézménnyel hosszabbította meg kedden az együttműködést a MOB 2002-ben létrejött Olimpikon Életút Program keretében a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB). Az erre vonatkozó dokumentumot a Magyar Rektori Konferencia plenáris ülésén írták alá. A Magyar Tudományos Akadémián lebonyolított ceremónián részt vett több olyan olimpikon, aki a program keretén belül végezte tanulmányait.

Rudas Imre professzor, a rektori konferencia elnöke beszédében utalt az előzményekre, arra, hogy a Műszaki Egyetemen már a ’90-es években létezett egy élsportolói kar, ami az életút program csírájának tekinthető. Schmitt Pál MOB-elnök arról beszélt, mennyire fontos teljes embert nevelni, hogy a sportolók útja a versenyzés befejezése után is egyenes legyen: "Jelen pillanatban 92 olimpikon részese a programnak. Boldogan írom alá az együttműködés meghosszabbítását, hogy a jövőben is minél többen részesülhessenek tanulmányaik során ebben a segítségben" - fogalmazott.

Az együttműködés révén a MOB és az érintett intézmények igyekeznek megkönnyíteni az élsportolók tanulmányait. A kedvezmények megjelenhetnek többek között a felvételi pontszámokban, a tandíjak csökkentésében, fedezésében, egyéni tan- és vizsgarend engedélyezésében, kedvezményes kollégiumi elhelyezésben, korrepetitor biztosításában. A 2008. december 31-én lejárt együttműködést most újabb négy évvel hosszabbították meg. (MTI)