Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Talmácsi dobogós akar lenni Jerezben

2009.04.28. 20:43 Módosítva: 2009-04-28 20:46:05

A 250 kcm-esek versenyében rajtoló Talmácsi Gábor akár dobogós helyezést is elcsíphet Jerezben, ahol vasárnap a gyorsaságimotoros-világbajnokság harmadik futamát, a Spanyol Nagydíjat rendezik meg. A magyar motoros a negyedik helyen fejezte be vasárnap a japán futamot, és összetettben pedig ő a negyedliteresek legjobb újonca. A Balatonring Team pilótája - saját bevallása szerint - kedveli ezt a pályát, ráadásul többször tesztelt Jerez de la Fronterában az elmúlt hónapokban a 250-es motorral. Ez mindenképpen előnyt jelenthet, könnyebben megtalálhatja az ideális beállításokat, mint az idény első két versenyhétvégéjén.

"Jerezben mindig különleges hangulata van a versenyeknek, csodálatos hely. Ott vannak a szurkolók, ráadásul a Balatonring Team a spanyol Aspar csapat szakmai felügyelete mellett működik, és különben is szeretem ezt a pályát - fogalmazott a csapattól az MTI-hez eljuttatott közleményben a 125 kcm-esek között 2007-ben világbajnok, 2005-ben és 2008-ban pedig bronzérmes Talmácsi. "Többször teszteltünk itt a szünetben, és elég jó időket mentem. Ráadásul úgy érzem, hogy rengeteget sikerült fejlődnöm már az új kategóriában a téli időszakhoz képest, a Japánban elért negyedik hely pedig még további önbizalmat ad. A fő célom egyébként változatlan, minél több tapasztalatot gyűjteni, és versenyben lenni az éllovasokkal. A fárasztó japán út után összesen két napot tölthettem otthon, de nem aggódom, mert amikor megérkezünk Jerezbe, azonnal megjön a kedvem a versenyzéshez, és mindig nagyon motiváltnak érzem magam." (MTI)