350 milliót költöttek a Maty-éri sportcentrumra

2009.04.30. 14:02 Módosítva: 2009.04.30. 14:08

Átadták a 350 millió forintból megújult Nemzeti Kajak-kenu és Evezős Olimpiai Központot a Szeged melletti Maty-éren. A korszerűsítés az utóbbi idők legnagyobb sportcélú állami beruházása volt - hangsúlyozta a Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet megbízott főigazgatója,Vass Károly.

Hozzátette: ez egy olyan pálya, melyet 10-15 évente fel kell újítani, és ezzel olyan korszerű létesítményt adtak át, mely már az elmúlt években is számtalan eredményt hozott, és remélik, hogy a jövőben sem lesz ez másképp.

Horváth András az intézmény igazgatója elmondta: a munka tavaly októberben kezdődött, határidőn belül sikerült befejezni. Elengedhetetlen volt a felújítás, hiszen 2010-ben Szegeden rendezik az egyetemi evezős világbajnokságot. A versenyre a nemzetközi szabályoknak megfelelően a korábbi hatról nyolcra kellett bővíteni az evezős pályák számát. Az átalakításnak köszönhetően a nézők testközelből láthatják majd a sportolókat, hiszen az első versenysáv mindössze tíz méterre van a parttól.