Rossi pisiléssel ünnepelte a 10. évfordulót

2009.05.04. 13:43
A nyolcszoros motoros világbajnok legismertebb poénját ismételte meg vasárnapi, jerezi sikere után: 10 év után újra vécére ment a tiszteletkörben. 100. futamgyőzelme jön.

Megnyerte a Spanyol Nagydíjat vasárnap délután Valentino Rossi: idén először győzőtt a Moto GP-ben, összesen már 99 GP-sikernél jár. Három futam után átvette a vezetést is a pontversenyben, annak ellenére, hogy a szombati időmérő után, amikor csak a negyedik rajthelyet szerezte meg, kijelentette, kizárt, hogy másnap első legyen.

Mégis összejött neki, úgy, ahogy általában szokott - nem rajtolt túl jól, de nem is rontotta el az indulást, majd körről körre gyorsult, megelőzte Jorge Lorenzót, Casey Stonert és Dani Pedrosát, a három exvilágbajnokot.

A tiszteletkörben legemlékezetesebb poénjának felelevenítésével jubilált: 1999-ben, amikor a 250-es kategóriában nyert ugyanitt, beszaladt az egyik mobilvécébe, vasárnap, éppen 10 évvel az első után újra megállt egy kisdologra.

A 99-es pályafutása 18. győzelme volt, eddig nyolcszor nyert az andalúz pályán. Századszor két hét múlva, Franciaországban nyerhet leghamarabb, de valószínűleg azt sem bánná, ha egy hónap múlva, hazájában, az Olasz Nagydíjon ünnepelhetné a vécésnél jóval értékesebb jubíleumot.