Joe DiMaggio fellélegezhet

2009.05.14. 09:42

A rekordokra meglehetősen gerjedő amerikai sportbarátok szegényebbek lettek egy illúzióval tegnap délután, amikor San Franciscóban Ryan Zimmerman 3 plate appearence-ből két séta és egy fielder’s choice következtében ütés nélkül maradt. Nem mintha olyan marha közel lett volna a halhatatlan Joe DiMaggio rekordjához, de közelebb, mint hosszú ideje bárki, úgyhogy egy posztot nálunk is megér a washingtoni third baseman ügyeskedése.

A Giuseppe Paolóból Joseph Paul DiMaggióvá amerikanizálódó legendás center fielder 1941-ben 56 mérkőzésen átívelő ütéssorozatot produkált. Azóta nem akadt senki, aki sorozatban ennyi mérkőzést zárt volna érvényes ütéssel, igaz, olyanok sem voltak sokan, akik az ő klasszisához mérhették magukat az elmúlt években.

Aztán jött idén ez a bociszemű Zimmerman, és elkezdte virgoncan kifele csapkodni a labdákat. Amikor a 28. meccsén is érvényes ütéssel a háta mögött majszolhatta a vitaminokat az öltözőben, az emberek elkezdtek pusmogni: a fele megvan, csak nem ő lesz az? Nos, nem ő lett, a Giants elleni meccsen 3/0-t produkált, így 30 meccsnél megállt a nagy sorozat. Ráadásul egyszer esélyt sem kapott a Nationals ütője, ugyanis Barry Zito egy szoros állásnál szándékosan elsétáltatta (apróbetűs magyarázat: a nagy ütők ellen, ha futók vannak a base-eken, a dobók gyakran élnek azzal a fegyverrel, hogy szándékosan nem dobnak strike-okat, inkább kisétáltatják a veszélyes támadót).

2000 óta Zimmerman csak a 7. játékos, aki 30 meccses hitting streak-et produkál, hogy ez mekkora dolog, azt mutatja a standing ovation, amivel a friscói szurkolók jutalmazták a vendégek játékosának kunsztját – illetve annak végét.

„Most jössz rá, mennyivel kevesebb a 30 az 56-nál. Nagyon messze voltam tőle. Persze, szerencse is kell ahhoz, hogy az ember ilyen sorozatot produkáljon, nem szabad össze-vissza lengetni mindenre. Élveztem, jó kis utazás volt mostanáig, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem vagyok csalódott.” – hazudta Zimmerman.

A meccset a Washington nyerte 6-3-ra, de így is csak 1-9-re állnak a Giants ellen.