Magyar–brazil a gombfoci-vb csúcsmeccse

2009.05.15. 16:20
A május 15–17. között Budapesten rendezett torna körmérkőzéses. Az egyetlen magyar eredetű sportban az eddig összes Eb-t és vébét megnyertük, a brazilokkal nehéz lesz.

Május 15–17. között Budapesten rendezik az ötödik szektorlabda-világbajnokságot, 15 ország 60 versenyzője nevezett. A versenyek három kategóriában (csapat, egyéni, páros) és két szakágban zajlanak: szektorlabdában (ez az egyetlen magyar eredetű sportág) és a 12 érintéses számban (a sportág dél-amerikai eredetű változata).

Az eddigi öt Eb-n és négy vb-n a csapatversenyt mindig Magyarország nyerte, Horváth Imre, a Magyar Szektorlabda Szövetség elnöke szerint ez most is így lesz. Csak Brazília, Románia, Szerbia és Magyarország állított ki négyfős csapatot, az elnök szerint a többi induló ország el akarja kerülni a nagy különbségű vereséget, csak egyéniben indítja versenyzőit.

A csapatverseny körmérkőzéses, a két legjobb döntőzik az aranyért. A 12 érintéses szakág legjobbjai, a brazilok először indulnak vébén, ennek a számnak ők az egyértelmű esélyesei. Egyéniben pénteken a legjobb 16-ig selejteznek, a döntő vasárnap lesz. A világbajnokságot az Alkotás úton, a TF "D" épületének sportcsarnokában tartják.