Az éllovas letarolta a biztonsági autót

2009.05.19. 10:28
A túraautó-világbajnokság negyedik versenyén Pauban a 2. futam második körében beküldött safety car a mezőny elé vágott, a versenyben vezető német Franz Engstler belerohant, kiesett.

A franciaországi WTCC-verseny első körében két ütközés volt, a spanyol Sergio Hernendez kocsija kigyulladt, az angol Tom Boardman szalagkorlátnak ütközött, hátsó felfüggesztése leszakadt.

wtcc01

A 2. körre a rendezők sárga zászló alatt pályára küldték a biztonsági autót. A safety cart későn és figyelmetlenül engedték ki a boxutcából, vezetője éles szögben behúzott a pálya közepére. A paui az egyik legszűkebb autóversenypálya (néhol alig több, mint egyautónyi széles), a versenyben vezető, a célegyenesbe kábé kétszázzal érkező Franz Engstler BMW 320si-jével letarolta a biztonsági autót.

A német sérülés nélkül megúszta, a versenyt piros zászlóval leintették. A 49 éves Engstler saját, kis költségvetésű csapatában, a Liqui Moly Team Engstlerben versenyez, a WTCC-ben eddig egy tavalyi 17. hely volt a legjobbja. Élete lehetősége előtt állt, de kiesett.

A futamot újraindították, egy újabb baleset miatt egy körrel a vége előtt végképp leintették, nyert a Chevrolet-val versenyző svájci Alain Menu.