Két gólról fordított, bajnok a Berettyó

2009.05.22. 10:37

A döntő negyedik meccsén idegenben 3-2-re verte az Aramist az MVFC, ezzel megvédte bajnoki címét.

Három meccs után 2-1-re vezetett a Berettyó, az MVFC-szurkolók ellepték Budafokot, körülbelül kétszázan jöttek a bajnoki címet ünnepeni, írja a futsal-hungary.hu.

Jól kezdett a Mezei-Vill, de szinte az első kísérletéből, a 2. percben gólt szerzett az Aramis: Nagy Gábor lőtte el tíz méterről a labdát, a kapu előtt Szűcs még beleért, 1-0. Az Aramis legfeljebb félpályáig jött ki védekezésben, nem kockáztattak sokat, stabilak voltak hátul.

A huszadik percben Rábl vitte el a labdát szépen, a helyzetben lévő Dávidhoz passzolt, aki nem hibázott, két góllal vezetett az Aramis a félidőben.

Szünet után ment előre az MVFC, erőszakosabban és eredményesebben játszottak, egy perc alatt egyenlítettek: előbb Tamás László szép cselek után talált Sikur kapujába, majd szabadrúgásból Trencsényi lőtt gólt.

A huszonnyolcadik percben Kovács István indult meg, jobb oldalról a hosszú kapufát találta el, onnan pattant a kapuba a labda. Innen a vendégek csak tartották a labdát, kapusuk jól védett, a budafokiak vészkapusos játékkal is csak kapufáig jutottak.

A Berettyó ezzel a győzelemmel összesítésben 3-1-re nyert, megvédte tvaly szerzett első bajnoki címét.

Frank Tamás (Aramis): "A második félidőben hibáztunk, ez nyilvánvaló, de azt gondolom, hogy a Mezei-Vill ma nagyon sokat köszönhet a játékvezetőnek, hiszen rúgtak körülbelül tíz olyan szabadrúgást hat és kilenc méter között, sokszor úgy, hogy a játék teljesen máshol volt. Nincs ezzel gond, tanulnunk kell belőle, hogy ezeket hogyan védekezzük le hatékonyabban. Ez a bajnoki döntő megérdemelt volna még egy ötödik mérkőzést is, mert nem biztos, hogy ma vereséget érdemeltünk. Az egész szezont nézve a Mezei-Vill megérdemelten nyerte meg ezt a bajnokságot, kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtott, több edzést és több pénzt fektettek bele, mint mi. Gratulálok nekik, nincs probléma azzal, hogy ők nyertek, csak ahogyan mondtam az imént, erre nincs szükségük. A vezetőséggel a közeljövőben leülünk, hogy hogyan tudunk esetlegesen továbblépni, egyelőre még képlékeny minden, nálunk is vannak problémák, de megpróbálunk jövőre is minél színvonalasabb futsalt bemutatni."

Szitkó Róbert (MVFC): "Az első félidőben kihagytuk a helyzeteket az ellenfelünk pedig kétszer is betalált, de végül sikerült nyerni. Az éves teljesítményünk alapján megérdemelten lett a miénk a bajnoki cím. Nem is szeretnék most sok mindenbe belemenni, gratulálok a csapatnak, a befektetett munka megtérült, és mi lettünk a bajnokok."