Bemutatkozik a baseball-orákulum

2009.05.29. 13:33

Durva hype van az MLB-ben, cirka akkora, mintha Pelé és Maradona szerelemgyereke kezdene a Real Madrid-Manchester United meccsen. Matt Wieters, a Baltimore Orioles tehetsége ma este a Detroit ellen megkezdi MLB-szereplését, amit nyálcsorgatva vár a hősökre meglehetősen gerjedő kontinens baseballszerető közönsége.

A 2007-ben draftolt Wieterst nem dobták egyből a Nagy Liga dobói elé, különböző Minor League csapatokban acélosodott, és tavaly úgy nézett ki, hogy már a nagyokkal kezdi a szezont, lepasszolták még egy évre. A jól sikerült spring training után 2008-ban a Minor League legjobb játékosának választották a 23 éves catchert, ami nem meglepő: negyven éve nem produkált senki olyan ütőátlagot, mint Wieters.

A következő tavaszi edzőtáborban már a legnagyobbak labdáit is szétcsapkodta, már csak azért kellett várni a bemutatkozásával, hogy jogosult legyen a szerződése szerint neki járó évi 6 millió dolcsi felvételére. Most már az, csak még a posztjában nem biztosak a menedzserei. Azt tartják róla, világsztár elkapó lehet, de közben szemet szúrt az illetékeseknek, hogy olyan bika keze van, amilyen nem sok található még a legnagyobbak között sem.

Most a vállát vonogatja mindenki: megnézzük, milyen catchernek, aztán majd néha dobál is, ha már 98 mérföldes fastballja van az istenadtának. És ugye közben .345-öt ütött, úgyhogy valahol jogos a felhajtás a srác körül, lássuk be. Insomniások, az ESPN-en megtekinthető a Tigers elleni bemutatkozás.