A Washington draftolta a szuperkölyköt

2009.06.10. 09:39

Lezajlott az MLB játékosbörzéje, az úgynevezett draft. Itt a csapatok meghatározott sorrendben válogatnak a draftlistára felkerült játékosokból, akik többnyire az egyetemi bajnokság legjobbjai. Idén nem volt kérdés ki lesz a first pick (első körben, legelsőnek kiválasztott játékos), hiszen már a szezon elején lehetett tudni, hogy Steven Strasburg a favorit. Ahogy a szakértő fogalmaz, a "the most-hyped baseball prospect ever", azaz a legnagyobb felhajtást kavaró tehetség.

A hozzáértők szerint nem volt a kérdés, hogy őt választja az elsőként húzó Washington Nationals, és hülyék is lettek volna kihagyni. A srác 103 mérföld/óra (160-165 km/h) sebességel hajítja a fastballt, van egy olyan csavartja, ami kitekeredik a büféig, jelenleg 13-1-es győzelmi mutatóval rendelkezik és 195 strike out-ot nyomott (meccsenkénti 14-es átlag...).

Itt éppen az egy meccsen kiejtett 23 ütő rövid története látható.

Strasburg 1988. július 20-án született San Diegoban. A West Hills középiskolából a San Diego-i egyetemre került, ahol a suli csapatában, az Aztec Athletics-ben játszott, innen választotta ki a Nationals. Szerepelt az USA egyetemi válogatottjában, az USA nemzeti válogatottjában, és most az MLB-ben.

Az, hogy ő van, igazából a TV társaságok életét is megkönnyítette. Amikor több jó játékos is van a kalapban, mindegyik házához külön stábot kell küldeni, hiszen a first pick az szenzáció. Élőben kapcsolják, gyerek boldog, anya sír, apa boldog/sír, tesók dettó, a család többi tagja sír, mindenki sír, mi is sírunk.

Most nem kellett ezer helyre szaladni, minden magára valamit is adó TV csatorna a Strasburg család kertjében piknikelt. Kiválasztják, lefilmezzük, elmondja milyen boldog, oszt irány haza.

Ha beválik a srác, akkor borítékolható, hogy nem sokáig lesz Washingtonban, valamelyik kőgazdag klub úgyis kivásárolja onnan. Egyelőre várjuk a szemmel követhetetlen fastballokat, és a lehetetlen pályát leíró curveballokat.