Pars Krisztián legyőzte az olimpiai bajnokot

2009.06.11. 10:40
Az idén még veretlen magyar kalapácsvető, Pars Krisztián remek versenyzéssel és 80 méter feletti dobással nyerte a lengyelországi atlétikai versenyt.

Az idén még veretlen Pars Krisztián szerdán ismét nagy győzelmet aratott, a Bydgoszczban rendezett atlétikai versenyen felülmúlta az olimpiai bajnok szlovén Primoz Kozmust férfi kalapácsvetésben. A pekingi játékokon ezüstérmes, világranglista-vezető szombathelyi dobó izgalmas küzdelemben utasította maga mögé legnagyobb riválisát.

A magyar szövetség honlapja szerint Pars a második sorozatban 78,91 méteres kísérletével vezetett, de Kozmus a negyedikben 79,40-re vetette a kalapácsot. A 27 éves magyar azonban hatodikra tartogatta legjobbját, ekkor – egyedüliként a mezőnyben – 80 méter felé jutott, a 80,19 méter elég volt a sikerhez.

A magyart idén még megközelíteni sem tudta senki, az év négy legjobb eredménye az övé, nem véletlenül vezeti a világranglistát.

Pars egyébként még mindig nem kapta meg pekingi ezüstérmét. A Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) július 13-án hozza meg végleges döntését az olimpiáról doppingvétség miatt kizárt két fehérorosz kalapácsvető, Vagyim Gyevjatovszkij és Ivan Tyihon ügyében, így az eredetileg negyedik Pars várhatóan ezután jut hozzá ahhoz, ami jár neki.

A bydgoszczi viadalon férfi diszkoszvetésben Kővágó Zoltán is érdekelt volt, és ismét bizonyította, hogy jó formában van. Az athéni játékok másodikja 64,11 méterrel a negyedik lett nagyon szoros versenyben. A győzelmet az olimpiai bajnok észt Gerd Kanter szerezte meg 66,20-szal.