Mit akartok ezzel a büntetéssel?

2009.06.12. 15:46 Módosítva: 2009.06.12. 15:46

Mélyen tisztelt MLSZ és a vízfejben lötyögő zavaros vízben halászó léhűtők, elmentek ti mind. Itt volt a lehetőség, hogy megmutassátok, nemcsak egy bábokból álló, felülről rángatott színtársulat vagytok egy Potemkin-faluban, hanem gerinces élőlények, és tényleg akartok is tenni valamit ezért a szerencsétlenkedő magyar labdarúgásért.

A másik eshetőség az, hogy ti nem azért hoztok olyan döntéseket, mint most az Újpest FC esetében, mert nyomás alatt vagytok, és az MLSZ-elnök felemelte a nagy piros telefont, és leszólt, hogy csesszétek meg, ha nagyon megbüntetitek a lilákat, mehettek a curlingszövetségbe, hanem azért, mert egyszerűen hülyék vagytok.

Annak kell lenni ahhoz, hogy ne lássuk be: ez így nem mehet tovább, azt nem engedhetjük, hogy az ország egyik legendás hírű egyesületének rendezői/felbérelt verőlegényei csak úgy, minden további nélkül vascsövekkel vegzálják a vendégszurkolókat, még akkor sem, ha azok 150 000 forintos pénzbüntetést érően skandáltak rasszista rigmusokat.

Ez a büntetés, a Fehérvárra mint visszaesőre kiszabott 150 000 nevetséges, mégis, mit akartok ezzel? Majd ettől nem lesz bekiabálás a meccsen? És ha nem visszaeső valaki? Akkor fizet két sört? Könyörgök, ha ezt szerintetek a Fehérvár szurkolói már többször elkövették, és nemcsak azt a népszerű slágert nyomták mind a harmincketten, hogy eftécé, szarvécé, és ti itt mostan statuálni akartok, mint a Tanúban Pelikán elvtárssal (majdnem), akkor ne olyan összeget mondjatok már, amiből egy négytagú család három napot nem tud Balatonon eltölteni.

A büntetésnek elrettentőnek kellene lennie, szóljatok be mondjuk ötmillát, menten érdekesebb lenne a helyzet, és Fehérvárott (meg nem mellesleg minden hazai stadionban) minden néző mellett ott állna egy sárga mellényes, nehogy cigányozzon vagy zsidózzon véletlenül.

De ti nem elrettenteni akartok, ugyan már, eszetek ágában sincs. A dettó visszaeső Újpestre kiszabott tételnek, az egymillió forintnak és két zárt kapus meccsnek senki az égvilágon nem tulajdonít jelentőséget. Az Újpest–Fehérvár meccsen tulajdonképpen minden olyan szabályt megsértettek, ami egy meccs megrendezésére vonatkozik. A szurkolók berohantak, a rendezők ütlegeltek, mindenki azt csinált, amit csak akart, és az, hogy ebből nem lett nagyobb tragédia, csak a vakvéletlennek köszönhető, vascsővel ugyanis be lehet zúzni egy koponyát, igen könnyen, még szerencse, hogy ebben is másodosztályúak vagyunk, nemcsak a labdarúgásban.

Mégis mit akartok elérni? Nem az lenne a távlati cél, hogy az embereket visszacsábítsuk a stadionokba? Most, hogy a válogatott előtt tényleg felcsillant valamiféle reménysugár a vb-selejtezőkön, akkor, amikor a kölyköket kellene megint kivinni a stadionokba, ti azt üzenitek ezzel az egymillióval, hogy nem tudunk benneteket megvédeni, ne is fáradjatok.

Akkor viszont minek ültök a vezetőségben? Ilyen impotens, a valóságtól a lehető legtávolabb élő, valamiféle álomvilágot elképzelő (lásd még: a magyar futballista alapból technikás, és hasonló városi legendák) vezetősége egyetlen sportszövetségnek sincs, csak a nyomorult labdarúgásnak. Húzzatok már el innen, hátha nem késő még.

És akkor az Újpestről még nem is beszéltünk, akik ahelyett, hogy örülnének, hogy most még haláleset nélkül úszták meg a vasakkal támadó agyatlan csürhe tevékenységét, és még magyar viszonylatban is enyhe büntetés kaptak, a kussolás helyett fellebbeznek, és van pofájuk arra hivatkozni, hogy a Fehérvár szurkolói kezdték a rendbontást, így őket nem terheli felelősség. Kellett nekik meccsre jönni, majd legközelebb jobban meggondolják.

A magyar labdarúgást irányító testületekben olyanok ülnek, akik ezt a fellebbezést el is fogják fogadni, majd szépen mérsékelni a büntetést. Mert ezt így szokás.