Pars Krisztián versenycsúccsal nyert Ostravában

2009.06.16. 19:40

Az ostravai Aranycipő elnevezésű atlétikai verseny első napján Pars Krisztián – rövid időn belül másodszor is – legyőzte az olimpiai bajnok Primos Kozmust férfi kalapácsvetésben.

A ragyogó sorozatot produkáló szombathelyi atléta, aki négy dobásával is nyert volna, háromszor repített 80 méter fölé. Harmadik kísérletével (80,68 m) megjavította Kozmus tavaly elért versenycsúcsát (80,27), és hatodikra még ezt is megfejelte a 80,71 méteres teljesítménnyel. Pars hat napja, a lengyelországi Bydgoszczban utasította maga mögé a szlovének klasszis dobóját, ott a magyar atléta 80.19 méterrel diadalmaskodott.

A pekingi ötkarikás bajnok Kozmus a keddi versenyen az ötödik helyen végzett (76,53 m). A nők viadalát, amely Skolimowska emlékverseny volt, a fiatalon elhunyt kiváló dobónő honfitársa, Anita Wlodarczyk szintén versenyrekorddal nyerte (76,59).

A szerdai gála nem mindennapi mezőnyt állít rajthoz, élen a háromszoros olimpiai bajnok jamaikai sprinter Usain Bolttal.

Az előzetes rajtlistán több magyar atléta is található: Kazi Tamás 800 méteren, Kiss Dániel és Baji Balázs 110 m gáton, Papp Krisztina pedig 5000 méteren indul. (MTI)