Az úszó ob után jelölik ki a római vb-keretet

2009.06.23. 14:38

Csütörtöktől vasárnapig vetélkednek a legjobb hazai úszók az idei országos bajnokságon, a hagyományoknak – és a szakmai előírásoknak – megfelelően ezúttal is egy hónappal az adott esztendő világversenye, jelen esetben a római vb előtt.

A négynapos versenynek Eger, a Bitskey Aladár Sportuszoda ad otthont. „Egy nagyon jó ifi ob után reményeim szerint egy hasonlóképpen nagyon jó felnőtt magyar bajnokság következik – mondta az MTI-nek Kiss László szövetségi kapitány az MTI-nek. – Ez az utolsó alkalom, mert az ob zárónapja után az elnökség elé terjesztem jóváhagyásra a július 26-án kezdődő világbajnokságon indítandók névsorát. Arra számítok, hogy Egerben, a gyors vizű, kiváló uszodában véglegessé válhat a 4x200 méteres gyorsváltók összetétele is. A cél nem a mennyiség növelése, hanem hogy minőségi magyar válogatott álljon rajthoz Rómában. Nyolc esztendeje, Fukuokában például csak hétfős volt a csapat, ám valamennyi tagja döntőt úszott és jutott nekünk vb-arany is. Végre lezárulhat a dresszháború, a mieink is a legjobb mezekben, az Arena csúcsfejlesztéses ruháiban indulhatnak, nem vagyunk hátrányban e téren a versenytársakkal.”

Ami az előjeleket illeti, a szakember elmondta, hogy a különböző külföldi versenyek eredményeinek tanúsága szerint Cseh László, Gyurta Dániel, Kis Gergő, vagy éppen Verrasztó Evelyn, Hosszú Katinka és a többi alapember formája is megnyugtató a felkészülés jelenlegi szakaszában. A 111. magyar bajnokság versenyei mind a négy nap ugyanolyan időbeosztásban zajlanak, az előfutamokat 9:30-tól, az elődöntőket-döntőket 17 órától tartják. (MTI)