11 ország 119 kerékpárosa indul a Gemenc Nagydíjon

2009.07.06. 13:10

Pénteken és szombaton már 35. alkalommal rendezik meg az Alisca Bau Gemenc Nagydíjat, amely Magyarország egyetlen UCI (Nemzetközi Kerékpáros Szövetség) 2.2 kategóriájú viadala. Az esemény hétfői sajtótájékoztatóján kiderült, hogy 11 ország 119 versenyzője áll rajthoz. A versenyen világranglista pontokat kapnak a legjobbak, ezek fontos szerepet játszhatnak a világbajnokságra történő kvalifikációnál.

Az első napon 144 kilométert tesznek meg a versenyzők. Szombaton ugyancsak országúti mezőnyversenyt rendeznek. Paksról rajtol a mezőny és a 148 kilométeres szakasz végén a szekszárdi Kálvária dombra is fel kell feltekerniük a kerékpárosoknak. Lesz villanyfényes háztömbkörüli verseny. Ennek eredménye azonban nem számít bele a két országúti szakasz összesítésébe.

Az Alisca Bau Gemenc Nagydíj programja:

1. szakasz, szombat: Skoda-Alisca Autócentrum Kupa, Kaposvár-Szekszárd, országúti mezőnyverseny. Rajt: Kaposvár, Kossuth tér, 15:00 óra. Várható befutó 18:30 órakor, Szekszárdon a Béla téren.

2. szakasz, vasárnap: az MVM Paksi Atomerőmű Kupáért. Paks-Szekszárd, országúti mezőnyverseny. Rajt: Paks, Szent István tér, 10:30 órakor. Várható befutó 14:00 órakor, Szekszárdon, a Kálvária dombon.

Alisca Bau Kupa Pálinkás Csaba emlékére. Rajt: Szekszárd, Béla Király tér, 20:30 órakor. (MTI)