Fecnikre szedték a liga korelnökét

2009.07.07. 13:05

Történelmi ruhát szabtak a Cincinnati Redsre Philadelphiában, a liga legöregebb csapata 140 éves története legsúlyosabb jobbegyenesébe nézett bele a Citizens Bank Parkban. A címvédő Phillies 22-1-re gyalázta meg a Redst, mindezt úgy, hogy az első inningben három HR-t csapva 10 pontot szereztek.

„Ez a legdurvább verés, amit baseballpályán valaha láttam – mondta a Reds menedzsere, Dusty Baker, aki látott már ezt-azt életében, lévén 19 évet játszott a nagyok között, és már 16 éve edzősködik. – Nincs sok hozzáfűznivaló, egyszerűen lemészároltak minket.”

A virgonc philadelphiai ütők szezonrekordot jelentő 21 hittel tudták le a meccset, az első inningben szerzett 10 pont pedig franchise-csúcsnak minősül, a végeredményként szerzett 22 run pedig az ötödik legtöbb a címvédő történetében. A csapat összes játékosának volt legalább egy érvényes ütése a Reds ellen, egy kivételével mindenki behúzott egy RBI-t (az ütéséből pontot szerzett egy társa).

Az All Star-helyért hajtó Shane Victorino nem tudott hibázni, négy ütése volt, ugyanennyi RBI-t szerzett (karriercsúcs-beállítás), és ő indította el a bulit egy two-run-homerrel az első inningben.

Szegény Johnny Cueto csak 31 percet töltött a dobódombon, bár neki biztosan óráknak tűnt, hiszen a vele szemben felsorakozó komplett Phillies roster szétkente a dobásait. Két outnál és 9-0-s állásnál könyörült meg rajta edzője. A pitcher ERA-ja 2,69-ről 3,45-ig romlott, de társainak sem ment sokkal jobban. A megbokrosodott Phillies-játékosok mindent szétvertek, ami a közelükbe jutott. A végén egy infielder, Paul Janish is dobott a Redsben, amit Werth köszönt szépen, és a nyolcadik inningben egy grand slammel búcsúztatta a gyepbe alázott ellenfelet.

Jön az All Star, amely a major sportok egyetlen igazi téttel bíró ilyen meccse, erről hamarosan több poszt is érkezik. Addig is sajnáljuk együtt a Cincinnatit.