Itt a szezon első no hitter-meccse

2009.07.12. 08:49

Jonathan Sanchezé lett 2009 első kopaszra alázó dobója, a San Francisco Giants-pitcher érte el a szezon első no-hitterjét, azaz a San Diego elleni meccsen a Padres ütőinek egyetlen érvényes ütésre sem futotta a 26 éves dobó ellen. Sanchez közel járt az elképesztő bravúrnak számító Perfect Game-hez is, de ez végül a 8. inningben egy error miatt kútba esett.

Sanchez (3-8) csak azért kezdhetett a Padres ellen, mert Randy Johnson újra megsérült, de ha már ott volt, szépen sorban elkezdte alázni az ütőket. Nem dobott kifejezetten sok strike out-ot, de a dobásaiból a fielderek nyugodtan gyűjtögették neki a kiesőket, és mivel közben támadásban is jól muzsikáltak, az edzők hagyták lubickolni.

És ő lubickolt: 110 dobásából 77 volt strike, egyetlen ütőt sem sétáltatott el, 11-et viszont saját kezével ejtett ki, ami tovább emeli az egyébként sem pitiáner kunszt értékét. A 8. inningig úgy nézett ki, a tökéletes meccs is összejöhet Sancheznek, de ekkor Juan Uribe (3rd baseman) egy nehéz ütésből hibázott egyet, így lett egy futója a Padresnek. A 9.-ben aztán majdnem a no-hitter is ment a levesbe, egy outnál Edgar Gonzalez iszonyatosat klopfolt Sanchez egy dobásába, amely cirka 30 cm híján home run lett. Csakhogy ott volt Aaron Rowand, az Arany Kesztyű-díjas védő, és magát a falra felkenve elcsípte a labdát.

A Giants utolsó no hitterje 1975-ben volt, ekkor Ed Halicki nullázta le a NY Mets ütőit, azaz 34 év után esett meg újra a csoda San Franciscóban. Idén egy fél szezont kellett várni rá, hogy egy dobó ekkorát domborítson, pedig a dobók évében járunk.

Holnaptól All Star-napok, ezekről természetesen beszámolunk SportGéza baseball-blogján.