Bronzérmes a női páros az ifi darts Eb-n

2009.07.13. 12:13

A házigazda Hollandia nyerte a férfi csapatversenyt a XX. DARTS Ifjúsági Európa Kupán Veldhovenben, a hollandok zsinórban ötödik címüket nyerték.

A lányoknál a magyar páros, - Végső Adrienne-Zeitler Dalma -, bronzérmet szerzett, miután az elődöntőben a későbbi győztes angol pártól kaptak ki szoros küzdelemben, Végső pedig az egyéniben 9. helyezést ért el. A csapatversenyben a magyar 18 év alatti fiú válogatott, - Tax, Darányi Z., Darányi T., Kőműves -, nem jutott ki a csoportjából, a hollandoktól 9-3-ra, a csehektől 9-6-ra kaptak ki.

A nyitrai szlovák nyílt mesterbajnokságon először indultak magyar játékosok. A Soul DC-s Székely Pál a legjobb 32 között Vereczkey-vel (Gilde) találkozott, a legjobb 8-ban Bezzeg Nándort verte és csak a döntőben maradt alul (6-4) a 2008-09-es cseh bajnok Pável Dirtl-el szemben. A Vasas SC két versenyzője, - Melisek és Kulcsár -, a 76 fős mezőnyben 9. helyezést érték el. A nőknél a magyar bajnok Kiss Viktória (Kavicsos DC) 3., Vereczkey Dorottya (Gilde DC, Sz.fehérvár) pedig 5. helyezést szerzett.