Herceg lett a home run-király

2009.07.14. 10:03 Módosítva: 2009.07.14. 10:27

Az éjjel lezajlott az MLB All-Star mérkőzése előtt már jól megszokott Home Run Derby, azaz a nagyvágók meccse. A végső győztes Prince Fielder lett, összesen 23 lasztit vágott ki a helyi hős, Albert Pujols silány szereplése miatt elkámpicsorodott nézők közé.

A játék lényege, hogy odaállnak a nagyvágók és a feléjük röptetett nem túl kemény dobásokat kenik kifelé a stadionból. Mindenki 10-szer hibázhat, hibának az számít, ha a labda nem hagyja el a pályát. Nyolcan kezdenek neki, aztán az első kör után kihullik a zsengéje.

Némileg cikinek is mondható a Detroit Tigers fiatal játékosának, Brandon Inge-nek a szereplése, aki egy árva éppen hogy kipottyanót sem tudott kicsikarni magából, így 0 homárral egyértelműen kiröhögtette magát. Azért tegyük hozzá, hogy egyet sikerült, de az meg pont érvénytelen területen landolt. A mókát fokozva a második "bombája" alig vánszorgott ki a belső mezőnyből, cirka 40 méter hiányzott csak.

A San Diego Padres játékosa Adrian Gonzalez 2 hazafutással lett 7. és ha előbb megkuncogtuk Inge infield fly labdáját, hát említsük meg, hogy Gonzalez kilencedik ütése a dobódombot (!!!) veszélyeztette, ami kicsit van csak messzebb 18 méternél.

A második körnek 6-an futottak neki. Itt Joe Mauer (Twins) és Carlos Pena (Rays) nem tudott már nagy ütést bemutatni. Az első kört, csak úgy, mint az előbbiek, 5 találattal abszolváló Albert Pujols (Cardinals) mindent megtett, hogy beérje az élmezőnyt, a második körben sikerült is eggyel többet produkálni, így összesen 11 kizúzott labdával lett a verseny 4. helyezettje. A harmadik helyen Ryan Howard (Phillies) végzett, az első körben 7, míg a másodikban 8 homárral vitézkedett, így összesen 15 állt a neve mellett.

A végső döntőre Nelson Cruz (Rangers) és Prince Fielder (Brewers) kvalifikálta mágát, előbbi 16, utóbbi 17 találattal. Itt már csak ketten ütöttek és a végén 6-5 arányban Fielder bizonyult jobbnak. A döntő az összes nézőnek kedvezett, hiszen Fielder balkezesként a jobb oldalon ülőket, míg Cruz jobbosként a bal tribünre jegyet váltókat árasztotta el potya labdákkal. Fielder legnagyobb ütése 503 láb (153.3 méter) távolságra repült a home plate-től. A derby végi nyilatkozatokból kiderült, hogy ezen a távolságon, még maga Prince is meglepődött, mint elmondta, soha ilyen messzire még nem tudott labdát elütni.

Ma éjjel pedig jön a hab a tortára, hiszen megmérkőznek egymással az amerikai és a nemzeti liga legjobbjai.