Elkelt a legpénzéhesebb kurva

2009.07.21. 10:23

Néhány napos huzavona után hétvégén aláírt a Manchester Cityhez Emanuel Adebayor. Az Arsenal és a City már szerdán megegyezett a 25 millió fontos vételárról, de a csatár váratlanul akadékoskodni kezdett.

Az angol sajtó szerint 170 ezer fontos heti fizetést akart, de a manchesteriek ezt sokallták, valószínűleg mert a listavezető Robinho 160-at kap. Ügynöke ekkor átment a Manchester Unitedhez, felajánlotta kliense szolgálatait, de rácsapták az ajtót, majd a Chelsea-nél kopogtatott, de az afrikai ott sem kellett. Adebayor kénytelen volt elfogadni a heti 130 ezer fontot, ami 50 ezerrel több, mint amit az előző szezonban az Arsenalnál kapott.

A togói ezzel jobban keres Rio Ferdinandnál és Wayne Rooney-nál, akik 120 ezerrel vezetnek az MU-nél, többet kap, mint a Liverpoolban 125 ezres Steve Gerrard és kevéssel kapitánya mögött járó Fernando Torres.

Adebayor kapzsisága nem meglepő, 2006-ban vb-szereplését is majdnem feladta, amikor hazája szövetsége nem tudta a csapatnak kifizetni a teljes meccsprémiumot. A válogatott 10-20 ezer dollár késése miatt Adebayor vezetésével sztrájkba lépett, hajlamos lett volna nem kiállni a csoportmeccsekre, ha a FIFA-elnök Sepp Blatter keményen közbe nem lép.

Adebayor hétfőn első citys nyilatkozatával méltóan zárta le átigazolási történetét: ”Aki azt hiszi, hogy a pénz miatt jöttem ide, téved”.