Contador nem hosszabbít az Astanával

2009.07.31. 10:53 Módosítva: 2009.07.31. 11:37

A Tour de France-győztes Alberto Contador visszautasította csapata, az Astana szerződéshosszabbítási ajánlatát és feltett szándéka, hogy elhagyja a kazah istállót. Fran Contador, a spanyol kerékpáros testvére és egyben menedzsere a L’Equipe című francia sportnapilap pénteki számában azt mondta: az Astana egy újabb négyéves kontraktust ajánlott, nagyon kedvező anyagi feltételekkel, de visszautasították. Contador jelenlegi szerződése még egy évig érvényes.

„Alberto jövője nem pénzkérdés – idézte az újság Fran Contadort. – Közöltem az Astanával, hogy a testvérem pszichésen nagyon nehéz szezonon van túl és figyelnünk kell arra, hogy a következő időszaka nyugodtabb legyen.”

A 2007-ben is győztes Contador megnyerte a múlt vasárnap zárult Tourt, de amerikai csapattársával, a végül harmadik Lance Armstronggal enyhén szólva sem volt felhőtlen a viszonya. Utóbbi egyébként már a viadal közben bejelentette, hogy távozik a csapattól és jövőre egy amerikai istálló tagjaként kíván versenyezni.

„Jelenleg túl bonyolultnak látjuk a dolgokat ahhoz, hogy Alberto itt folytassa. Meg kell találnunk a megoldást a szerződéséből hátralévő egy évvel kapcsolatban” – tette hozzá Fran Contador. (MTI)