Végre rangadót nyert a Yankees

2009.08.07. 13:15

Telt ház, 49 ezer néző várta, hogy a Major League Baseball fradi-újpestjének idei 9. kiadása megkezdődjön a vadonatúj Yankees Stadiumban. A NY és a Boston idén már két szériát is tolt egymás ellen, előbb a jenkik új stadionját, majd a bostoni arénát törölték fel a Yankees világsztárjaival, azaz az idei 8 meccsük mindegyikét a Sox nyerte. Csütörtökön megtört az átok.

John Smoltz kezdett a Bostonban, de a sztárdobó biztosan nem fogja legszebb emlékei között emlegetni a meccset, különösen a 4. inninget, amikor 13 Yankee-batter állt ütéshez, mire nagy nehezen sikerült kiejteni három ütőjátékost. Ebben a játékrészben gyakorlatilag el is dőlt minden, 8 pontot hozott a New York, amiben komoly szerepe volt a catchernek, Jorge Posadának, aki 5/3-al mutatta az utat a többieknek.

A Yankees végül 18 hittel zárta a meccset, bátran kijelenthetjük, alaposan megruházták az ősellenséget. A világ nagyot fordult a szezon eleje óta, a döcögve kezdő NY szépen belelendült, jelenleg az egész liga második legjobb mutatójával természetesen vezeti az AL keleti csoportját. Mivel a Boston is ebben a csoportban van, alanyi jogon csak egyikük lehet rájátszó (bár a Sox jó eséllyel megszerzi a wild cardot, a Texasszal fut érte komoly versenyt), így kiemelt jelentőségűek – hogy ne mondjuk, hárompontos rangadó – a két csapat egyébként is egy országot lázban tartó rangadói.

A NY jelenleg 3,5 győzelemmel előzi meg a Bostont, így a Soxnak igen fontos lenne, hogy a széria további meccsei közül minél többet megnyerjen. A Yanks viszont nagyon komoly formában van, végre a milliárdokat bezsebelő klasszisok is hozzák magukat, úgyhogy nem lesz könnyű dolga a Bostonnak.