Aranyakért érkeztek Kanadába Janicsék

2009.08.09. 12:49 Módosítva: 2009.08.09. 12:49
1997 után másodszor találkoznak a világ legjobb kajakosai és kenusai a kanadai Dartmouthban. 75 ország versenyzői indulnak 27 számban a jövő szerdán kezdődő világbajnokságon. 12 éve tizenhat érmet nyertünk, ebből nyolc volt arany, akkor robbant be az élvonalba a mostani kapitány, Storcz Botond.

Fárasztó út után szerencsésen megérkezett Halifaxba a magyar kajak-kenu válogatott. A közeli Dartmouthban augusztus 12. és 16. között rendezik a sportág világbajnokságát. Az akklimatizálódás, a szálláshelyek elfoglalása, illetve a versenyzői terület bejárása szerepelt az első nap programjában.

A sportolók ismerkedő evezést tartottak a verseny helyszínéül szolgáló, festői környezetben elhelyezkedő tavon. Kammerer Zoltán, aki elsőként ért vissza, technikás pályának nevezte a helyszínt.

Benedek Dalma, aki 1000 méteres párjával Medveczky Erikával teljesítette a számára előírt távot, így vélekedett: „Olyan puha volt a víz, hogy repült alattunk a hajó, kár hogy mire kezdődik a verseny már megszokjuk.”

Storcz Botond kapitány öt aranyat vár versenyzőitől. Az olimpiai bajnok Janics Natasa korábban azt nyilatkozta, egymaga szerez ennyit Dartmouthban.