Buktak a magyarok a kettesfogathajtó-vb-n

2009.08.22. 13:42

Magyar szempontból rendkívül rosszul kezdődött a szombati maratonhajtás a kecskeméti kettesfogathajtó-világbajnokságon, ifjabb Juhász László egyik lova megsérült, így feladta a versenyt, míg Lázár Vilmos hatalmasat bukott a második akadály végén, ezzel pedig elszállt minden esélye, hogy megvédje címét.

A díjhajtás után legjobb magyarként negyedik idősebbik Lázár-testvér már az első akadályban is kétszer megakadt, de a másodikban igen lendületesen haladt, amikor szinte az utolsó kanyarban fennakadt a bal kereke, s ez úgy megdobta a kocsit, hogy a hétszeres világbajnok lerepült róla. Sem a lovak, sem Lázár nem sérült meg komolyabban, mivel folytatták versenyt, bár a hátralévő hat akadályban biztonsági, lassú hajtást mutatott be, hiszen 200 másodpercet töltött az ominózus akadályban, így egyéniben minden esélye elszállt a jó szereplésre.

Fehér Károly sajtófőnök arról számolt be, hogy csapatban nem szállt el minden remény, mivel Selyben Zsolt igen jól hajtott, jelenleg negyedik, s ha a 13 órakor rajtolt Lázár Zoltán a várakozásoknak megfelelően teljesít, akkor a válogatottnak megmaradhat az esélye az aranyra. Mindenesetre a háromfős csapatok versenyében minden számban a legrosszabb eredmény kiesik, ez jelen esetben Lázár Vilmosé lesz, ezért lenne fontos Lázár Zoltán jó hajtása.

A mindössze 23 éves ifjabb Juhász László rutinosan és gyorsan hajtott, mígnem az egyik akadályban megsérült egyik négylábúja, ezért feladta a további küzdelmet. Lázár Zoltán még a verseny előtt azt mondta az MTI-nek, hogy ha a nagy riválisok jól hajtanak, kockáztatni fog, az akadályokat illetően pedig egyiket sem kívánta kiemelni, szerinte mind a nyolc egyformán nehéz és technikás. Bátyja bukása miatt, a csapat érdekeit szem előtt tartva vélhetően kockáztatnia kell. (MTI)