Elvágom a torkodat, ha közelebb mentek

2009.08.25. 16:02
A kajakosbajnok Kovács Katalin és Janics Natasa összeszólalkozott néhány nézővel a Madonna-koncerten, azt mondják, megfenyegették őket. Egy videófelvételt is készítő szemtanú másként látta az esetet.

"Kisebb incidens alakult ki a szombati Madonna-koncert előtt, amikor a kajakos lányok (és kísérőik) megjelentek a már órák óta sorban álló tömegben, a színpad előtt balra. Ha nem arrogánsan és becsípve érkeznek a várakozó tömegbe, bizonyára szeretettel, tisztelettel fogadták volna őket. Mások tiszteletét is meg kell még tanulni, a ki ha én nem, és a nekem mindent szabad megközelítés helyett létezik más is a világon, legközelebb pályán kívül is érdemes sportszerűen viselkedni" – írta az Indexnek Fishey, a névtelen olvasó.

A kétszeres olimpiai és huszonhétszeres világbajnok Kovács Katalin nem így emlékszik: „Csak szerettünk volna közelebb menni a színpadhoz, és mintegy 200 métert haladtunk is. Ránk szóltak, hogy nem tudunk tovább menni, mert ott van egy hölgy táskája. Én mondtam, hogy átlépem, de azt mondták, meg ne próbáljam” – elevenítette fel a történteket.

Nem engedték továbbmenni, meg is fenyegették őket. „Nem hiszem, hogy más higgadt tudna maradni, ha arcon öntik ásványvízzel, vagy megkérdezik tőle: Mi van, a kormány nem adott VIP-jegyet?”

Valaki odaszólt nekik, hogy késsel elvágja a torkukat, ha továbbmennek, ezt tartja a legfelháborítóbbnak: "Egy koncert nem színház, ahol az embereknek fix helyük van, mindenki mehet, ahova akar." Kovácsot férje, az egykori kenus Hoffmann Ervin nyugtatta.

„Amikor később a biztonsági emberek is ott voltak, akik az előbb még fenyegettek, bocsánatot kértek, ők is elismerték, hogy elvesztették a fejüket” – mondta a másfél hete véget ért világbajnokságon négy elsőségével a legeredményesebb magyar versenyző.

A koncerten Kováccsal volt a szintén olimpiai bajnok Janics Natasa is, aki előrehozott nászajándékba kapta a jegyet párostársától. Ugyanúgy mesélte a történetet: a színpadhoz legközelebbi Gold szektorban előre akartak menni, hogy közelről lássák Madonnát. A táskát nem léphették át, fenyegették őket, de nem volt semmi probléma

"HAJRÁ KAJAKOS LÁNYOK! Igazán szívből gratulálunk a sikeretekhez és persze személy szerint megértem, hogy néha ki kell engedni a gőzt. Viszont még ha számotokra olyan vicces is volt, de igenis, egy koncerten is vannak szabályok, valamint mások tiszteletét is meg kell még tanulni" – végződött az olvasó verziója.

Kovács és Janics a vita után maradtak azon a helyen. "Nem sikerült elvenni a kedvünket, el voltam ájulva a koncerttől, Katival sírtunk-nevettünk örömünkben" – mondta Janics.

A kajakválogatott tagjai a sikeres kanadai világbajnokság után szabadságukat, pihenőidejüket töltik.