Tengeri kajakversenyen Janics és Kovács

2009.08.27. 12:00
Portugál szponzoruk meghívására óceánparti versenyen indul a két legjobb magyar női kajakos: Kovács Katalin és Janics Natasa. Egyelőre nem tudják, milyen távon kell evezniük, de a verseny mindig megmozgatja őket.

„A világbajnokság után Natasával meghívást kaptunk erre a versenyre, amelyet mindketten izgatottan várunk – mesélte Kovács Katalin. – Pontos részleteket egyelőre nem tudok mondani, hiszen a helyszínen tudjuk meg, mi vár ránk. Nem tudom, hogy egyéni vagy váltóverseny lesz, és igazából arról sincs fogalmam, milyen távon versenyzünk majd. Vagyis nyugodtan mondhatjuk: fejest ugrok a jóba.”

Hogy mennyire ismeretlen területen mozog majd Kovács Katalin, arról legyen elég annyi, hogy még életében nem ült tengeri kajakban.

„Hihetetlenül hangzik, de most ülök először tengeri kajakba – magyarázta a versenyző. – A Nelo gyártja ezeket a hajókat is, és szerencsére már pénteken, vagyis a verseny előtt egy nappal kipróbálhatom, így a szombati előfutamokban nem lesz ismeretlen a hajó, nem érnek nagy meglepetések.”

A szervezők Kovács és Janics mellett más világklasszis kajakosokat és kenusokat is meghívtak. "Természetesen a verseny engem mindig megmozgat, ám ezúttal sokkal fontosabb lesz számomra, hogy pihenjek, kikapcsolódjak, feltöltődjek – mondta a versenyző. – Négy napot töltünk majd Portugáliában, hétfőn már jövünk is haza.”

Janics és Kovács a múlt heti Madonna-koncerten vitába keveredtek más nézőkkel, most alighanem aktívabb pihenés vár rájuk.

Kovács négy aranyat – a két egyéni mellett párosban és négyesben is – nyert a kanadai világbajnokságon, Janics hármat.